15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaldura cu program

Caldura cu program

Locatarii din blocul A2, scara 2, de pe Aleea Constantin Brâncusi din Craiova se plâng ca au caldura cu program, ca apa calda este mai mult rece si ca tarifele la intretinere sunt prea mari.


Craiovenii care locuiesc in blocul A2, scara 2, de pe Aleea Constantin Brâncusi se plâng de faptul ca furnizarea caldurii se face dupa un program stabilit de cei de la asociatie.


„Avem caldura cu program. Patru ore dimineata si patru ore seara. Noi credem ca acest program a fost stabilit la cererea persoanelor vârstnice care locuiesc in bloc si care spun ca nu au bani si nu pot sa suporte cheltuielile cu intretinerea. Nici macar in acest interval caloriferele nu se incalzesc cum trebuie, abia daca jumatate din elementi sunt calzi“, a spus Alina Toncea, proprietara unuia dintre apartamentele de pe scara 2 a blocului A2. Nemultumirea femeii este impartasita si de vecinele ei, iar la problema furnizarii caldurii se adauga si cea a apei calde. „Daca pe scara domnului Pana apa vine normal, la ora 19.00, la noi lucrurile nu stau asa. Daca vreau sa fac o baie, trebuie sa las robinetul deschis mai bine de o ora. Curge apa rece pe care o platim cu pretul apei calde. Si când ajunge, in final, apa calda este, de cele mai multe ori, calâie, buna de spalat pe mâini“, a spus Silvia Puica.


Oamenii cred ca platesc prea mult


Locatarii sustin ca in anii trecuti au fost facute plângeri la primarie si ca dupa aceea lucrurile au revenit la normal. „Daca a mai facut cineva galagie, am vazut ca se poate. Caldura a fost furnizata asa cum trebuie, apa calda a venit la programul normal. Dar asta nu a durat prea mult. Dupa numai o luna, doua au inceput din nou problemele. Suntem nevoiti sa tremuram noaptea si sa ne incalzim cu ce putem. Cei de la asociatie ne impun un astfel de program. Când am incercat sa discutam cu ei, ni s-a spus ca trebuie sa gasim o solutie pentru ca de vina ar fi instalatiile care sunt vechi si noi suntem si capat de coloana. Eu ma intreb, oare la blocurile din spate, instalatiile nu sunt la fel de vechi?“, a spus Georgeta Ionascu.


Femeia a precizat ca aceste blocuri, cele din imediata vecinatate a centralei termice, beneficiaza de caldura din belsug. „Cu toate aceste probleme, noi platim cea mai scumpa intretinere din oras. Poate sa ajunga si la doua milioane pentru doua persoane in apartament cu doua camere. Spre exemplu, noi platim, lunar, câte treizeci de mii de lei de persoana pentru gunoi, câte patruzeci de mii de apartament pentru chitantiere, registre, facturiere si detergent. Nu stiu ce detergent, pentru ca scara noastra nu a mai fost spalata de foarte mult timp“, a mai spus Alina Toncea.


Datornicii nu au caldura


In replica, Ion Dicu, presedintele asociatiei de proprietari, afirma ca exista motive intemeiate pentru aceasta stare de fapt.


„Nu le dam caldura pentru ca nu platesc. Numai familiile Puica si Ionascu au datorii de milioane de acum patru, cinci luni“, a precizat Dicu.


Presedintele a mai spus ca instalatiile sunt, intr-adevar, depasite si ca ar fi necesara inlocuirea lor, dar ca oamenii nu doresc sa dea bani pentru inceperea unei lucrari de modernizare. „Inainte sa reclame, ar trebui sa vina si sa se intereseze despre cum sta treaba. Oamenii nu stiu ca numai o chitanta costa trei mii de lei. In ceea ce priveste activitatea femeii de serviciu, eu nu pot spune decât ca aceasta isi face treaba“, a concluzionat Dicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS