21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii se pregatesc de iarna

Oltenii se pregatesc de iarna

Pâna acum, iarna nu le-a dat de furca firmelor care au câstigat licitatia pentru deszapezire.


Vestile date de meteorologi la jumatatea saptamânii trecute, care anuntau precipitatii abundente si viscol in sudul tarii, au pus pe jar autoritatile din judetul Olt. Cu toate ca precipitatii au fost, vântul n-a avut intensitatea prognozata. Asa se face ca ieri, in jurul prânzului, circulatia se desfasura normal pe toate drumurile din judet. Precipitatii mai mari au cazut in zonele de sud si nord-est ale judetului, acolo unde stratul de zapada a depasit 12 cm.


12,5 miliarde pentru aceasta iarna


Iarna blânda de pâna acum a tinut in stand-by utilajele celor cinci firme care se ocupa, la nivelul judetului Olt, de deszapezirea pe drumurile judetene. In urma licitatiei organizate de consiliul judetean, celor cinci firme, Bebe Trans Ron SRL, SC Padrino SRL, SC Consrep SRL, SC Marsilva SRL si SC Marconf SRL, le-au fost repartizate anumite zone ale judetului, in care acestea au deschise puncte de lucru, pentru ca interventia in cazul blocarii unor drumuri sa fie mult mai rapida. Astfel, Consrep Caracal se ocupa de zona de nord-est a judetului, Marsilva de partea de vest, Marconf intervine pe drumurile din centru, Bebe Trans in sud si centru, iar SC Padrino are in grija unele drumuri din centrul si nordul judetului. Celor cinci societati li se adauga a sasea, SC Oltdrum SA, care efectueaza lucrari in subantrepriza pentru SC Consrep Caracal.


Sumele de bani pentru deszapezire depasesc nivelul de anul trecut, pentru iarna 2005-2006, consiliul judetean alocând 12,5 miliarde de lei, din care pâna acum s-au cheltuit 2,3 miliarde.


„Cele sase firme au in total 60 de utilaje, cu care vor actiona in cazul in care previziunile meteorologilor se vor adeveri si in judetul nostru va ninge abundent. Oricum, daca in judetul Olt va ninge mai mult, totul este pregatit. In decembrie au fost depozitate in pantele de pe drumurile judetene 350 de tone de material antiderapant.


Compozitia amestecului acestui material este de un kilogram de sare la cinci kilograme de nisip. Spun asta pentru cei care s-ar simti tentati, si au fost cazuri, sa fure din acest material. Nu se poate folosi in constructii“, a spus vicepresedintele consiliului judetean, Gheorghe Buica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS