17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentii de la Circulatie -„desfiintati“ de la centru

Agentii de la Circulatie -„desfiintati“ de la centru

In urma unei hotarâri impuse de IGPR, peste jumatate din lucratorii Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Vâlcea au fost schimbati din functii. Controversata reorganizare a stârnit nemultumiri printre agentii de circulatie, unii amenintând cu demisia.


Politia vâlceana a fost zguduita zilele trecute de schimbari masive in rândul angajatilor. Aproape 60% din lucratorii SPR au fost schimbati din functii si mutati fara nici o explicatie la Biroul de Ordine Publica. Restructurarea impusa de la centru a fost tinuta departe de ochii presei cât mai mult posibil. Surprinsi de reorganizarea cu cântec de la inceput de an, agentii rutieri abia daca au putut discuta cele intâmplate. Printre cei mutati se numara numai politisti cu experienta ca Tudor Bobocea, Nicolae Avrinte, Liviu Mirescu, Constantin Dosan, Petru Albu, Cristian Rusu, Mihai Manoiu, Ion Neagoe, Mircea Munteanu sau Dorian Chebaru. Surse neoficiale din politie sustin ca nemultumirea angajatilor schimbati a fost atât de mare, incât unii se gândesc chiar la demisie. „Nu cunosc exact motivele. Nu pot sa comentez nimic. Dupa atâtia ani de munca… chiar nu pot sa comentez nimic“, a precizat agentul-sef Petru Albu, unul dintre politistii mutati. Desi sefii considera ca masura este benefica, lucratorii care s-au trezit schimbati peste noapte nu privesc lucrurile din acelasi unghi. „Am fost convocati la o sedinta si ni s-a spus ca avem o prea mare vechime la Circulatie. Eu, de exemplu, lucrez aici de 16 ani. Sigur ca nu mi se pare normal“, a declarat agentul-sef Tudor Bobocea.


Regula interna, indiscutabila


Contactat pentru a da detalii cu privire la schimbarile in masa adoptate la SPR, comisarul-sef Adrian Cazan, seful IJP Vâlcea, a fost zgârcit in a da informatii concrete. „Oamenii au fost mutati in interes de serviciu. Este o regula interna care nu poate fi discutata. Ea are ca scop eficientizarea activitatii si apropierea de comunitate. Este o noua conceptie… Nu pot preciza câti oameni au fost schimbati, pentru ca lista se va completa“, a afirmat comisarul-sef Adrian Cazan. Pe de alta parte, comisarul Florian Marin, adjunct-sef la IJP, recunoaste ca reorganizarea a lasat SPR fara oamenii de baza.


„Avem de-a face clar cu un proces de revigorare a sistemului de siguranta publica. Nu este vorba de o retrogradare a celor schimbati, pentru ca ei nu au gresit cu nimic, iar eu nu am nimic sa le reprosez. Sigur ca activitatea va fi afectata, pentru ca la SPR nu mai sunt profesionisti cu experienta vasta. Acestia aveau totusi o vârsta, iar regulile spun ca nu poti tine un om la nesfârsit intr-un serviciu. Orice schimbare ca aceasta aduce controverse si suparari. In orice caz, este prima schimbare de anvergura din ultimii 15 ani, la Vâlcea“, a declarat comisarul Florian Marin, sef pâna acum o luna la SPR.


Lista „neagra“ va fi imbogatita


Politistii vâlceni cred ca la baza modificarilor din sistem a stat si recentul eveniment in care un politist SPR a fost prins in flagrant in timp ce lua mita. Locul celor mutati la Ordine Publica a fost luat de politisti fara prea mare experienta. Conducerea IJP Vâlcea spune ca in zilele urmatoare lista cu numele propuse pentru schimbare se va prelungi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS