11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEnigma mortii unui inger

Enigma mortii unui inger

La numai 22 de ani, Marinela a plecat in Ceruri, luând toate raspunsurile cu ea. Un accident stupid i-a adus moartea in seara de Craciun, intr-un autocar cu care obisnuia sa ajunga acasa. In urma ei, fata a lasat un val de intrebari, familia, prietenii si politia nestiind cum a murit. Un caz cutremurator, o durere imensa, o lupta crunta pentru adevar… nici un vinovat. Peste câteva zile, Marinela trebuia sa-si serbeze ziua de nastere. In Rai insa a mai ajuns un inger.


Povestea Marinelei Catrina ar da fiori oricui. Cea mai grea lupta o duc insa apropiatii tinerei de 22 de ani, din Dragasani, care nici pâna astazi nu stiu cum si-a gasit sfârsitul fata. Tânara a murit in cea de-a treia zi de Craciun, in urma unui accident stupid. Marinela se intorcea de la Sibiu cu un autocar TRANSMIXT si urma sa ajunga acasa, la cei dragi. Din senin, fetei i s-a facut rau si in câteva minute a murit. De aici au aparut o serie de speculatii, zeci de pareri diferite si, in prezent, nici un martor care sa recunoasca tot ce s-a intâmplat in realitate. Iubitul si parintii Marinelei inca mai cauta raspunsuri. In urma necropsiei, legistii au gasit in plamânii fetei o bucata de corn si voma. De aceea se presupune ca fata ar fi murit inecata. Un calator care a vazut ce s-a intâmplat nu mai vrea sa faca lumina. „La finalul autopsiei medicul ne-a spus ca s-a inecat cu un covrig. Cu o zi inainte de inmormântare, intâmplator, o matusa s-a intâlnit pe strada cu o cunostinta care i-a spus ca fiul acesteia a fost in autobuzul cu care venea si ea. Necunoscând-o pe fata i-a povestit mamei ca uneia dintre calatoare i s-a facut rau si i-a cerut soferului sa opreasca. Acesta a refuzat-o pe motiv ca nu are voie sa opreasca intre statii. Ieri, parintii l-au cautat pe tânar, insa acesta nu a vrut sa le vorbeasca. As vrea sa aflam ce s-a intâmplat cu adevarat cu cea mai frumoasa, cea mai politicoasa, cea mai buna fata din lume“, a marturisit printre lacrimi Nicu Anghel, iubitul Marinelei.


Soferul autocarului neaga acuzatiile


Rudele spun ca tânara avea rau de masina de mult timp. George V., soferul autocarului in care a murit Marinela, spune insa ca fata nu l-a rugat nimic si el nici nu se afla in masina când i s-a facut rau. „Autocarul era oprit in Autogara 1 Mai din Râmnicu Vâlcea. Eu am coborât si nu am vazut ce s-a intâmplat. Când m-am intors am observat ca doua persoane se straduiau sa o salveze pe fata si am incercat si eu sa ii acord primul-ajutor. Acuzatiile care mi se aduc sunt nefondate. Sunt sofer de sapte ani si daca m-ar fi rugat cineva sa opresc as fi facut-o… stiu cum e sa suferi, pentru ca si eu sunt bolnav. Sunt impacat sufleteste… Tot ce imi amintesc este ca, in Sibiu, o fata m-a rugat sa o las sa stea in fata, pentru ca era racita… Nici acum nu stiu daca acea tânara este cea care a murit“, a declarat George V.


Diagnosticul Ambulantei


La putin timp dupa ce Marinelei i s-a facut rau, un echipaj al Ambulantei s-a deplasat in autogara. Din pacate, medicii nu au reusit sa o salveze. Desi fata se inecase, doctorii au crezut ca Marinela a suferit un stop-cardiac. Virgiliu Balasanu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Vâlcea, spune ca acest caz a fost indelung analizat, insa medicii nu au nici o vina. „Când au ajuns acolo, nimeni nu le-a spus ce s-a intâmplat. Nu a stiut nimeni ce-i cu ea. Fata a fost resuscitata conform normelor medicale, procedeul a fost aplicat corect. Daca fetei i s-a facut rau pe drum, soferul trebuia sa opreasca. Am fi câstigat timp… fiecare secunda e pretioasa. Din asfixie poti muri in câteva secunde. Medicii nu au avut de unde sa stie ca se inecase cu corn, deoarece in gura nu avea nici un rest de mâncare“, a declarat Virgiliu Balasanu. Si totusi, iubitul fetei crede ca, daca politia ar fi fost alertata la timp, acum s-ar fi cunoscut exact conditiile decesului. „Am fi aflat si noi de ce nu s-a putut evita aceasta tragedie. De ce soferul nu a oprit? Poate chiar medicii i-au impins resturile de mâncare in plamâni cu oxigenul ce i l-au administrat. Poate, daca nu puneau tot felul de diagnostice gresite, putea fi salvata. De ce nu au anuntat politia?“, s-a intrebat Nicu.


Politia nu se poate implica prea mult


Dupa cele intâmplate, medicii nu au anuntat politia. Oamenii legii au luat cunostinta de caz abia când familia Marinelei a avut nevoie de documentele pentru necropsie. Cu toate acestea, politistii nu se pot implica prea mult. „Un coleg a mers la spital si s-a interesat de situatie. Din descrieri nu a reiesit ca soferul ar fi vinovat de ceva. Ca sa se fi aflat adevarul, politia trebuia sesizata de medici atunci, pe loc“, a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IJP Vâlcea. In situatia de fata, soferul autocarului va fi totusi audiat si se va cere o lista cu toti calatorii aflati in autocar in ziua in care a murit Marinela.


Marinela a lasat un gol imens


Marinela era cunoscuta ca fiind un om deosebit, cald si gata sa sara oricând in ajutor. Proaspata absolventa a Facultatii de Litere din Sibiu, tânara ambitioasa avea planuri mari de viitor. „Suntem darâmati toti… A plecat mult prea repede. Parintii ei sunt ambii pensionari si traiesc din doua-trei milioane de lei. Nu ne vine sa credem ca s-a intâmplat asa ceva cu ea“, a afirmat Lucia Catrina, matusa Marinelei. Nicu, prietenul fetei, resimte la fel de tare pierderea ei. Implicata de mai bine de un an intr-o relatie cu acest baiat, Marinela a reusit sa il cucereasca din toate punctele de vedere. Regretul despartirii nedrepte a fost cu atât mai mare. „Era atât de buna la suflet… toata lumea o indragea de cum o vedea. Când zâmbea, totul radia in jurul ei. Cuminte, politicoasa, poate prea simtita… Pentru mine era cea mai buna persoana din lume pe care am cunoscut-o“, a adaugat Nicu. Pe 12 ianuarie, Marinela ar fi implinit 23 de ani, insa de data asta ii va privi pe toti din Ceruri. Adevarul mortii care a venit ca un trasnet ramâne stiut doar de ea. In urma sa mai sunt doar niste poze, din care un chip de inger priveste blajin intr-un strop de lumina…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS