19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarele „Mischie“, solutionate fara declaratiile acuzatului

Dosarele „Mischie“, solutionate fara declaratiile acuzatului

Anchetatorii vor solutiona dosarele in care este acuzat fostul baron de Gorj fara sa il mai audieze pe Nicolae Mischie, acesta refuzând ieri pentru a patra oara sa stea de vorba cu politistii.


Cele doua dosare in care este anchetat Nicolae Mischie vor fi solutionate fara declaratiile acuzatului. Politistii au incercat si ieri sa ia legatura cu fostul baron de Gorj, acesta „reusind“ sa raspunda la telefon. Conform purtatorului de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj, subinspectorul Ionut Daniel Tica, Nicolae Mischie le-a spus politistilor ca este bolnav, la pat, si nu poate sa se prezinte la politie pentru declaratii, dar nu poate nici sa ii primeasca acasa pe politisti. Acestia ar fi trebuit sa ii prezinte capetele de acuzare si sa ii ia o declaratie. Prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a precizat ca, in cursul acestei saptamâni, dosarele „SMANIC“ si cel care vizeaza pietruirile de drumuri, Casa Ganescu si drepturile salariale incasate ilegal de Mischie vor fi solutionate fara declaratia celui acuzat.


Refuzati de patru ori


Pâna in prezent au fost intocmite patru procese-verbale in care a fost consemnat refuzul lui Nicolae Mischie de a se conforma solicitarilor formulate de Parchetul Judetean si de Inspectoratului Judetean de Politie Gorj. „Este dreptul dumnealui sa taca si noi am facut tot posibilul pentru a-i aduce la cunostinta acuzatiile din cele doua dosare. A refuzat in permanenta sa se prezinte sau sa ii primeasca pe politisti, motivând ca este bolnav. Cei de la Medicina Legala au spus ca este sanatos. Astept ca dosarele, aflate in momentul de fata la politie, sa ne fie trimise cu propunerile corespunzatoare, urmând sa dam solutii in ele“, a declarat Gheorghe Emil Mota. De amintit ca Nicolae Mischie a primit doar o amenda de 10.000.000 de lei vechi in procesul care a vizat aducerea in România a unei arme de vânatoare. In acest dosar, procurorii au facut insa recurs. De asemenea, pe rolul Tribunalului Gorj mai este un dosar, rechizitoriul in aceasta cauza fiind intocmit de fostul PNA, iar faptele vizate intrând in sfera infractiunilor de coruptie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU