Acasă Local Un craiovean a ramas fara masina si bani

Un craiovean a ramas fara masina si bani

-

Craioveanul Alexandru Banu sustine ca a fost inselat de o firma de leasing auto, cu care a incheiat un contract pentru livrarea unui autovehicul de transport Mercedes Benz 308 din Germania. Dupa mai bine de doua luni de la semnarea contractului, craioveanul nu a vazut nici masina si nici avansul de 7.000 de euro. Patronul firmei de leasing are propriile explicatii.


SC BANU AGNES SNC a incheiat pe 5 octombrie 2005 un contract de leasing cu firma TRUCK EST Leasing SRL Craiova, pentru achizitionarea unui autovehicul marca Mercedes Benz 308, cu care voia sa presteze servicii de transport pentru diverse societati. Conform contractului, valoarea totala era de 14.100 de euro, din care firma beneficiara trebuia sa plateasca un avans de 50%. Restul banilor urma sa fie achitati in termen de un an, cu o rata lunara de 630 de euro, la care se adauga TVA.


Prima rata lunara trebuia platita in termen de 15 zile de la data livrarii autovehiculului. Toate sumele se plateau in lei, la cursul de schimb oficial din ziua emiterii facturii.


Dupa semnarea contractului, Alexandru Banu, patronul firmei beneficiare, a platit avansul de 7.000 de euro si a asteptat masina. Zilele s-au scurs, insa masina nu a mai venit. De aici, lucrurile se complica, pentru ca fiecare dintre partenerii contractuali are propria versiune asupra a ceea ce s-a intâmplat. Reprezentantul SC BANU AGNES SNC, Alexandru Banu, sustine ca a intrat la idei când a vazut ca partenerul sau intârzie cu livrarea masinii si a inceput sa se intereseze de acesta.


Reclamatii la Garda Financiara si la politie


De aici si pâna la reclamatii la politie si la Garda Financiara nu a mai fost decât un pas. Garda Financiara a facut o vizita societatii TRUCK EST Leasing si a amendat ambele parti. Firma de leasing a incasat o contraventie de 50 de milioane de lei pentru ca a emis o factura pentru incasarea de numerar de la persoane juridice in valoare de 222 de milioane de lei. Conform legii, limita admisa in numerar este de maximum 50 de milioane de lei.


Cazul a ajuns si la politia judeteana, la Serviciul de investigare a fraudelor. Inspectorii de aici i-au raspuns lui Alexandru Banu ca „aspectele semnalate nu intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni“ si ca pentru solutionarea litigiului trebuie sa se adreseze instantelor de judecata. In raspunsul formulat de IJP Dolj mai scrie ca Damian Iliescu si-a recunsocut debitul si ca datoria urmeaza sa fie achitata pâna pe 30 noiembrie 2005.


Numai ca acest lucru nu s-a intâmplat nici pâna in prezent. „Am fost la Georgel Enescu (seful politiei doljene – n.r.) in audienta de doua ori. Dupa ce a fost pasat la mai multi inspectori de la politia economica, dosarul a fost clasat cu verdictul «abuz de incredere». Politia a spus ca legea nu le permite sa se implice si ca trebuie sa ma adresez instantelor de judecata“, a declarat Alexandru Banu, care, in plus, sustine ca a vorbit ulterior cu Damian Iliescu. „Mi-a zis la telefon ca nu imi mai da banii pentru ca l-am reclamat la politie. Nu stiu daca o sa-l dau in judecata. Ma costa 15 milioane taxa de timbru, plus alte zece milioane avocatul. O sa obtin o executare silita, insa nu stiu daca o sa am ce sa-i execut“, a mai spus Banu. Omul sustine si ca in ultimul timp Damian Iliescu este de negasit.


Reclamatul are propriile explicatii


La rândul sau, Damian Iliescu recunoaste ca are de returnat avansul de 7.000 de euro, dar are propriile explicatii in legatura cu aceasta poveste. Patronul sustine ca este terorizat de familia Banu si ca de aceea amâna returnarea banilor, pentru ca i-a facut numai probleme trimitându-i pe cap toate organele de control ale statului. „Imi recunosc datoria si o sa-i dau banii. Dar, pentru ca m-a reclamat la politie, Garda Financiara si OJPC, il las sa mai astepte. Ii dau banii dupa Revelion. Mi-a sunat parintii de câteva ori si a spus ca am firma-fantoma. Mama e cardiaca“, a spus Damian Iliescu. Directorul de vânzari al firmei, Valentin Azoicai, sustine, la rândul sau, ca la mijloc este o neintelegere. „A platit avansul, iar baietii au plecat in Germania sa caute masina. Nu au gasit modelul cerut si l-au sunat ca sa-i propuna variante. Nu i-a convenit nici una si a cerut banii inapoi, pe loc. In contractul incheiat nu este specificat un termen in care sa-i returnam banii. I-am explicat ca dureaza cinci-sase zile pâna ii transferam banii inapoi in cont, insa nu a avut rabdare“, a explicat acesta. In fine, Alexandru Banu este acum la mâna patronului de la TRUCK EST Leasing SRL, care spune ca ii va inapoia banii când se va declara satisfacut. Alta solutie s-ar afla la instantele de judecata…

ȘTIRI VIDEO GdS

2 COMENTARII

Foşti angajaţi ai Petrom, atenţie la ofertele de cesiune a acţiunilor!

Guvernul va trebui să dea foştilor angajaţi Petrom acţiuni de până la 8% din capitalul social. O firmă face ofertă de cesiune a acţiunilor la un preţ de cinci ori mai mic decât preţul pieţei.

OLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt este în plină campanie de autorizare la plată a fermierilor care trebuie să-și primească banii, după ce, până la 1 decembrie 2019, aceștia au încasat în conturile deschise la bănci avansul care se acordă proprietarilor de teren care exploatează teren agricol.

Horoscop

Berbec Este o zi a cărei temă principală sunt veniturile obţinute în urma desfăşurării unei munci oficiale. Într-un anume fel, prietenii şi...