16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAT Craiova concediaza peste 200 de angajati

RAT Craiova concediaza peste 200 de angajati

Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova va demara programul de disponibilizare a celor 212 salariati incepând din luna ianuarie 2006. Decizia a fost luata inca de la sfârsitul anului trecut, pentru a se diminua cheltuielile salariale. Dupa ce a fost aprobata de Consiliul de Administratie al regiei, a urmat includerea proiectului pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Craiova, iar apoi avizul dat de Prefectura Dolj.


In luna decembrie, directorul regiei, Virgil Boboc, a inaintat proiectul de hotarâre de guvern catre Ministerul Administratiei si Internelor, pentru a fi aprobat.


„Asteptam ca in aceasta luna sa primeasca avizul. Daca ar fi fost ceva probleme ne-ar fi contactat pâna acum. E vorba doar de indeplinirea cursului normal pentru aprobarea unei hotarâri de guvern. Chiar mâine (azi – n.r.) ii voi contacta pe cei de la minister, pentru a sti in ce stadiu se afla propunerea noastra. Dupa ce va intra in vigoare hotarârea de guvern vom putea sa facem disponibilizarile“, a precizat Virgil Boboc, directorul RAT Craiova.


Disponibilizatii vor fi recompensati


Cei 212 salariati vor beneficia pentru o anumita perioada, stabilita in functie de vechimea in munca, de un salariu lunar care reprezinta media remuneratiei pe ultimele trei luni de munca, pe baza Ordonantei nr. 69/2005. Initial, conducerea RAT Craiova dorise trimiterea angajatilor in somaj.


„Vor fi disponibilizate, in special, persoanele apropiate de vârsta pensionarii. Concedierile se vor face din toate ramurile de activitate ale regiei. Ne-am gândit sa ii ajutam totusi pe angajati si sa ii includem in Ordonanta nr. 69/2005. Pâna in acest an, de salariile lunare nu puteau beneficia cei din regiile subordonate primariilor“, a spus Alexandru Brânzan, lider de sindicat la RAT Craiova.


Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, timp de un an, RAT Craiova nu mai are voie sa faca alte angajari pe cele 212 posturi. Acest lucru nu va fi insa realizat de regie care a dorit doar sa scape de o parte dintre angajati, in nici un caz sa isi inlocuiasca personalul.


„Regia nu a reusit sa isi realizeze bugetul din cauza cheltuielilor suplimentare, de aproximativ sase miliarde de lei, cu personalul. In plus, actuala conducere a plecat in luna martie cu un deficit de zece miliarde de lei. Pâna la sfârsitul anului 2005, s-a recuperat aceasta suma si s-a obtinut si un profit de 1,5 miliarde de lei“, a incheiat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII