14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitisti acuzati de purtare abuziva

Politisti acuzati de purtare abuziva

Trei tineri craioveni acuza mai multi politisti de la Sectia 4 ca i-ar fi batut ca sa recunoasca furtul unei baterii de masina. De partea cealalta, politistii spun ca baietii cercetati pentru furt au fost, intr-adevar, batuti, dar de tatal unuia dintre ei, iar asta chiar in curtea politiei.


Calin Anghel, de 18 ani, Mihai G., de 17 ani, si Marius P., de 16 ani, toti din Craiova, sustin ca ar fi fost batuti de mai multi politisti de la Sectia 4, pentru a recunoaste savârsirea unui furt. Cei trei povestesc ca, in noaptea de 28 spre 29 decembrie, au fost ridicati din zona Garii Craiova de politisti, bagati intr-o duba a Sectiei 4, dusi la sectie, iar acolo au fost batuti si batjocoriti pâna dimineata ca sa recunoasca furtul unei baterii de masina.


„Au fost batuti ca la fosta Securitate“


„Miercuri noapte, pe la 00.30, eram pe la gara si ne indreptam spre casa. La un moment dat, a oprit o duba lânga noi si, fara sa facem nimic, ne-au ridicat. Ne-au dus la Sectia 4, pe Paltinis, unde ne-au luat telefoanele si le-au inchis. Unul dintre politisti a inceput sa trimita mesaje de pe telefonul meu si, când i-am zis ca imi consuma banii, m-a luat la bataie. Dupa aceea ne-au despartit ca sa ne ia declaratii“, a povestit Mihai. „Eu am incercat sa-l sun pe fiu-meu, ca sa vad pe unde e, dar avea telefonul inchis. Abia pe la 08.00 am reusit sa vorbesc cu el si mi-a zis ca sunt la politie, unde au fost batuti ca la fosta Securitate. M-am dus la sectie, i-am luat si m-am dus la medicul legist“, a adaugat Victor Ghinea, tatal lui Mihai.


Calin Anghel sustine ca a fost „altoit“ pâna a recunoscut un furt de care habar nu avea. „Pe mine m-au batut pâna pe la 05.00, dupa care nu am mai suportat si am recunoscut ca voiam sa furam bateria de la o Dacie. Mi-au dictat ei ce sa scriu, dupa care s-au dus cu declaratia la ceilalti si le-au zis ca eu am recunoscut, ei de ce nu recunosc? Am auzit ca i-au batut si pe ei pâna au spus la fel ca mine“, a declarat Calin.


„A venit tatal lui Mihai si i-a snopit in bataie“


Politistii acuzati de tineri spun ca nu au gresit cu nimic când i-au condus la sectie si cercetat pe cei trei adolescenti. „La ora 00.31 a sunat o doamna la numarul de urgenta 112 si ne-a anuntat ca la intersectia strazilor Carol I cu Reforma Agrara trei tineri umbla pe la masinile parcate. Am trimis imediat un echipaj mobil care i-a gasit pe baieti, dar acestia au fugit la vederea masinii politiei. Agentii au luat legatura cu patrula din zona garii si au incercat sa-i gaseasca, lucru care s-a si intâmplat peste o jumatate de ora. Dupa ce au fost legitimati, la controlul corporal s-au gasit asupra lui Ghinea sapte chei de masina, un spray paralizant si doua telefoane, agentii hotarând sa-i duca la sectie pentru cercetari“, a declarat scms. Valentin Gavrila, seful Sectiei 4 Politie Craiova.


Oamenii legii de la Sectia 4 mai spun ca tinerii au recunoscut ca aveau intentia de a fura bateria de masina fara nici un fel de constrângere. „Cei trei au recunoscut ca au incercat fara succes sa fure din masina si le-a fost intocmit dosar penal pentru tentativa de furt, care a fost trimis Parchetului. Dimineata a venit tatal lui Mihai, Ghinea, care a incercat sa intervina pe lânga un ofiter pentru fiul sau, dar nu a reusit, dupa care i-a snopit in bataie pe toti trei, chiar in curtea politiei. Aici e si un pic vina noastra, ca nu am intervenit. Avem o multime de martori, oamenii care venisera sa-si ia cazierele, care au vazut cum i-a batut“, a adaugat scms. Gavrila.


Dosar pentru politistii acuzati


Toti politistii care sunt acuzati de cei trei tineri de purtare abuziva sunt cercetati de procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova.


„In joia aceea (29 decembrie – n.r.) a venit Ghinea la mine si mi-a prezentat situatia. Am ascultat ce are de spus si am decis ca toti politistii acuzati sa intocmeasca rapoarte despre ce s-a intâmplat in noaptea aceea, rapoarte pe care le-am analizat si inaintat Parchetului Curtii de Apel. Noi am stabilit ca acuzatiile aduse la adresa lor sunt nedrepte. Toata actiunea a pornit in urma unei sesizari telefonice si a decurs normal. Daca se confirma ca politistii au facut lucrurile de care au fost acuzati, a doua zi plecau din politie“, a declarat cms. Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie Dolj.


In cazul in care acuzatiile impotriva politistilor se vor dovedi nefondate, oamenii legii vor avea posibilitatea de a-i da in judecata pe cei trei, pentru savârsirea infractiunii de denunt calomnios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII