13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentii de asigurari, nevoiti sa „migreze“ spre piete

Agentii de asigurari, nevoiti sa „migreze“ spre piete

Incepând din aceasta luna, agentii de asigurari pot incheia polite RCA in pietele din oras. Primarul Antonie Solomon a decis in luna decembrie 2005 sa interzica prezenta lor, la masute, pe domeniul public. Dupa câteva zile de la punerea in practica a deciziei, câteva zeci de agenti au luat cu asalt primaria pentru a-i convinge pe alesii locali sa le dea autorizatia de a-si practica „meseria“. Sub presiunile asiguratorilor, masura administrativa adoptata anul trecut a fost partial reziliata, acceptându-se intr-un final prezenta lor in piete.


Viceprimarul Sorin Iordache sustine ca motivele pentru care acestia nu mai aveau voie pe domeniul public il reprezinta aglomeratia pe care o produceau. „Când venea sezonul asigurarilor, in zona in care acestia erau amplasati se crea o imbulzeala de nedescris. In plus, lasau in urma lor foarte multe gunoaie. Primarul a hotarât totusi ca ei sa isi continue activitatea pe domeniul privat al primariei, respectiv in piete, unde nu deranjeaza“, a declarat Iordache.


Polite RCA incheiate printre zarzavaturi


Dupa ce edilii au fost nevoiti sa se razgândeasca, agentii de asigurari au inceput sa migreze catre piete. Acestia contesta insa si aceasta hotarâre a autoritatilor si sustin ca incheierea de polite printre legume si fructe ii va face sa piarda din clienti.


„Am avut autorizatie sa inchei polite pâna in septembrie 2005. Desi nu am mai primit autorizatie, am continuat sa stau in fata cinematografului Modern pentru a câstiga cinstit un ban. Mai sunt câteva zile si trece perioada asigurarilor, insa pâna atunci trebuie sa ma mut in Piata Veche. Nu e insa normal ca o astfel de activitate sa se desfasoare intr-o piata. Sunt constient ca o sa imi pierd clientii, dar nu am incotro“, a precizat Marin Stefan, agent de asigurari.


Constantin Petrescu, seful Politiei Comunitare, a declarat ca, in ultima saptamâna, numarul amenzilor date agentilor de asigurari care nu au respectat decizia primariei a atins cifra de 230, valoarea lor ajungând la 4.200 RON.


Agentii de asigurari au preferat Piata Centrala


Administratia Pietelor si Târgurilor Craiova a eliberat doar aproximativ 30 de autorizatii, pentru o perioada maxima de 15 zile. Agentii au preferat Piata Centrala si pe aceea situata in cartierul Brazda lui Novac. Pentru un metru patrat, cât ocupa o masuta, acestia sunt nevoiti sa scoata din buzunar 140.000 de lei pe zi. Gheorghe Calinoiu, directorul institutiei, a declarat ca sumele incasate intra in bugetul administratiei, insa nu sunt foarte mari. „Le-am luat banii in avans, pentru numarul de zile pentru care au optat sa incheiem acordul. Cele mai putine cereri au fost in pietele mici, cum ar fi cea din Valea Rosie sau Craiovita“, a spus Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII