24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalValea Oltului ramâne blocata

Valea Oltului ramâne blocata

Defileul Oltului ramâne un traseu interzis. Aproape toate operatiunile de deblocare a traficului au esuat, iar blocurile de stânca se prabusesc in continuare.


Pirotehnistii au organizat ieri o noua operatiune de dinamitare a versantilor periculosi de la Câineni. Acestia au folosit doua incarcaturi a câte 30 de kilograme de explozibil. In ciuda tuturor eforturilor, stâncile nu s-au prabusit, asa cum era de asteptat. Inainte de sfârsitul anului, autoritatile au apelat si la ajutorul pompierilor din Sibiu. Interventia a esuat insa. „Tunelul de cale ferata se deblocase la un moment dat. Din cauza ploilor, acesta a fost acoperit din nou cu mâl si bolovani. Cele doua echipaje de pompieri de la Sibiu au incercat sa spele versantii, insa nu au reusit, deoarece a scazut presiunea apei din furtune“, a declarat Eugen Manescu, directorul Administratiei Nationale a Drumurilor (AND), districtul Vâlcea. In zona, materialul stâncos continua sa se prabuseasca, motiv pentru care portiuni intinse de pe E 81 au fost afectate.


Autoritatile spun ca pagubele nu vor putea fi estimate decât la finalul operatiunilor. Nimeni nu poate afirma cu certitudine când se va restabili traficul in zona. Intre timp, soferii circula pe variantele ocolitoare, iar localnicii din Câineni se deplaseaza numai insotiti de jandarmi. Operatiunile de stabilizare a surparii vor continua si zilele urmatoare, aici fiind angajate majoritatea echipajelor AND. La ultima sa vizita pe Valea Oltului, Gheorghe Dobre, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, a subliniat ca aici trebuie amplasata o copertina. Valea Oltului este atent monitorizata, dupa ce, pe 29 decembrie 2005, peste 3.000 de tone de stânci s-au prabusit pe calea ferata Râmnicu Vâlcea – Sibiu si pe E 81.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS