13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBunurile SC CARNEXPOD SA Podari, mai ieftine cu 28,2 miliarde de lei

Bunurile SC CARNEXPOD SA Podari, mai ieftine cu 28,2 miliarde de lei

Pretul de pornire pentru vânzarea bunurilor SC CARNEXPOD SA Podari, societate controlata de omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, a scazut cu 28,2 miliarde de lei, dupa ce Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj le-a scos fara succes la licitatie, in contul unor datorii de aproximativ 100 de miliarde de lei catre bugetul de stat.


Conform evaluarii, pretul de pornire pentru licitatia organizata pe 30 decembrie 2005 a fost de aproape 113 miliarde de lei vechi, adica aproximativ trei milioane de euro. Nimeni insa nu si-a anuntat intentia de a le cumpara. „Inscrierea trebuia sa aiba loc pâna in preziua organizarii licitatiei. Pentru ca nu am avut nici un ofertant, aceasta va fi reluata in cel mult 30 de zile, insa pretul de pornire al bunurilor va fi cu 25% mai mic fata de cel initial“, a precizat Violeta Ciorecan, consilier in cadrul Administratiei Finantelor Publice Comunale nr. 1 Craiova. Daca nici la a doua licitatie nu va veni nici un ofertant, pretul de pornire va scadea la jumatate fata de evaluarea initiala. Dupa a treia licitatie esuata, procesul va fi reluat cu o noua evaluare.


Printre bunurile scoase la licitatie de Finantele Publice se afla Abatorul Podari – evaluat la aproximativ 36 de miliarde de lei vechi, la care se adauga 6,8 hectare de teren intravilan din aceeasi comuna. Urmatorul pe lista este Abatorul Mofleni, cu o suprafata de teren intravilan de peste 22.000 de metri patrati – evaluat de DGFP la aproape 11 miliarde de lei vechi. Cel mai scump bun pe care vor sa-l vânda Finantele este insa FRIGORIFER Craiova – evaluat la 67 de miliarde de lei vechi.


Depozitele frigorifice si cladirile se intind pe o suprafata de 21.000 de metri patrati. SC CARNEXPOD SA Podari ii are printre actionari pe fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu, si pe Carmen Ioana Popescu, unul dintre oamenii de incredere ai lui Staicu. Actionar majoritar, cu 99%, este insa FPP Oltenia, detinuta in comun de 32 de asociatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS