3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiliarde disparute

Miliarde disparute

O casiera a Raiffeisen Bank Dolj este cercetata pentru comiterea infractiunii de delapidare, dupa ce s-a descoperit ca are o lipsa in casa de 1.930.000.000 de lei, bani care ar fi fost incasati scriptic, dar care nu se regasesc in conturile bancii.


Rodica Enache, de 32 de ani, casiera la Sucursala Dolj a Raiffeisen Bank, este acuzata ca si-ar fi insusit suma de 1.930.000.000 de lei de la institutia bancara la care lucreaza. In urma unei verificari interne efectuate in luna octombrie, s-a descoperit ca din casieria bancii lipsesc aproximativ doua miliarde de lei. Conducerea a anuntat organele de politie, care au demarat o ancheta. Rezultatele cercetarii o incriminau pe casiera Rodica Enache, care a fost pusa sub urmarire penala pentru comiterea infractiunii de delapidare si data afara de la serviciu. Pe parcursul cercetarii efectuate de politie, Rodica Enache a restituit catre banca 40% din prejudiciu, adica 700.000.000 de lei. Anchetatorii au considerat ca se impune si masura sechestrului pe bunurile angajatei bancii. Prin urmare, organele de cercetare penala au dispus, pe 1 decembrie, masura sechestrului asigurator asupra apartamentului si a celor doua autoturisme ale familiei Enache, o Dacie si o autoutilitara.


Cercetata in libertate


Ieri-dimineata, Rodica Enache a fost retinuta de politistii de la Cercetari Penale si adusa in fata procurorilor de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova cu propunere de arestare preventiva. Procurorii au inaintat instantei propunerea de arestare preventiva a invinuitei, insa cererea Parchetului a fost respinsa de Judecatoria Craiova. Instanta a dispus continuarea cercetarilor cu invinuita in stare de libertate.


Apararea pledeaza nevinovat


Rodica Enache sutine ca nu este vinovata. Ea a incercat sa restituie in mare parte suma lipsa si a fost cooperanta pe parcursul cercetarilor. In urma cu câteva luni, chiar ea a sesizat conducerea bancii de lipsa a 100.000.000 de lei. „Clienta mea nu este vinovata, se poate discuta cel mult de neglijenta in serviciu, dar nu de delapidare. Am constatat o graba suspecta a organelor de urmarire penala in privinta retinerii, in conditiile in care abia astazi (ieri – n.r.) s-a dispus efectuarea unui raport de expertiza, care sa stabileasca intinderea prejudiciului si cauzele producerii lui. De asemenea, nu vad scopul masurii arestarii preventive, asa cum au solicitat procurorii, si consider ca cercetarile pot continua cu invinuita in stare de libertate. Instanta trebuie sa tina seama si de faptul ca Rodica Enache are trei copii minori, dintre care doua fetite gemene de doi anisori“, a declarat avocatul Sorin Stanciulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS