11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Organele“, la discoteca

„Organele“, la discoteca

Inspectoratul Judetean de Politie Dolj a mobilizat, in noaptea de vineri spre sâmbata, peste 300 de politisti si alti 61 de angajati ai Garzii Financiare, Directiei Silvice si Oficiului pentru Protectia Consumatorului Dolj, in cadrul unei razii de proportii


Trezita din amorteala de ultimul scandal ce a avut loc in noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie intre doua clanuri rivale ale lumii interlope din Craiova, politia doljeana a declarat razboi infractorilor. Intr-o razie de proportii, politisti de la investigatii criminale, investigarea fraudelor, ordine publica, politie rutiera si agenti de la posturile de politie comunale au luat sâmbata noaptea la puricat câteva baruri din Craiova, au tras pe dreapta câtiva soferi si au descins in locuri rau-famate si prin coclaurile din mediul rural. Bilantul este „impresionant“, dar cei care au picat in mâna oamenilor legii sunt infractori si contravenienti marunti. In urma raziei a fost prins un sofer beat, doi hoti de oi, doi tâlhari si a fost descoperit un Audi furat, iar intr-un bar, niste sticle cu whisky netimbrate.


Fiscul si Economicul, la discoteci


Impreuna cu Garda Financiara, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au „vizitat“ câteva cluburi de noapte din Craiova.


Mai multe astfel de localuri au fost sanctionate pentru ca vindeau bauturi alcoolice minorilor. In plus, barmanita din localul Marlboro, situat pe strada Carol I din Craiova, a fost amendata cu 200.000.000 de lei vechi, pentru ca ar fi avut la vânzare sticle de whisky netimbrate, in valoare de 14.000.000 de lei.


Oamenii legii n-au ocolit nici discoteca Angel’s, unde Garda Financiara a gasit o serie de nereguli in documentele contabile, fapt care a atras o sanctiune contraventionala corespunzatoare.


D-ale soferilor


Agentilor de la Politia rutiera le-au dat de furca soferilor care s-au urcat la volan in stare de ebrietate. Dintre cei sapte conducatori auto depistati de politisti ca au consumat bauturi alcoolice, atât in Craiova, cât si in localitatile limitrofe, Cornel Ionel Firan, de 41 de ani, din comuna Sadova s-a ales cu dosar penal. Sâmbata, in jurul orei 22.35, barbatul a fost depistat conducând sub influenta alcoolului Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare DJ-06-LVC. In urma testarii, politistii au constatat ca are o concentratie alcoolica de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat.


Audi furat, descoperit dupa sapte ani


Un conducator auto din Craiova a ramas fara autoturism, un Audi 80, nu pentru ca ar fi incalcat vreo regula de circulatie, ci din cauza ca masina pe care o achizitionase cu ceva timp in urma era furata. Proprietarul, un satmarean, reclamase in urma cu sapte ani ca i-a disparut autoturismul.


Politistii au dat si de urma a doi hoti care, in noaptea de 1 spre 2 decembrie au dat iama in ocolul unui localnic din comuna Afumati. Sorin R., de 22 de ani, si Stefan M., de 23 de ani, din Bailesti, l-au lasat pe gospodar fara sase oi. Animalele au fost recuperate si restituite proprietarului.


Hotie pe fata


Alti infractori periculosi au fost bagati dupa gratii. Ei fusesera condamnati pentru comiterea unor infractiuni de furt si tâlharie si se sustrageau executarii pedepsei.


Prin urmare au fost incatusati de oamenii legii si condusi direct la Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) Craiova. Este si cazul lui Stelian Gaura, de 27 de ani, din comuna Calarasi, judetul Dolj, care are de ispasit o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru tâlharie. In aceeasi situatie se afla si cei doi frati Manolescu: Florea, de 19 ani, si Ica Gogu, de 24 de ani, din Calafat, condamnati la un an si sase luni de inchisoare pentru furt calificat, dar si Stefan Balaban, de 28 de ani, care va sta dupa gratii trei ani tot pentru furt.


Razie cu „va urma“


Comisarul Liviu Tiulescu, adjunctul sefului IJP Dolj, declara razboi infractorilor. El sutine ca razia efectuata in noaptea de vineri spre sâmbata nu este ultima, pentru ca asemenea actiuni vor mai avea loc.


Totodata recunoaste ca impulsul a fost dat si de evenimentele din 30 noiembrie spre 1 decembrie. „O actiune de o asemenea amploare nu s-a mai facut si noi nu ne vom opri aici. Vom continua cu alte actiuni de acest gen, tinând seama ca vin Sarbatorile de iarna. Intr-un fel, si evenimentele care au avut loc in ultima perioada in Craiova ne-au determinat sa actionam“, a declarat Liviu Tiulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII