11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPolitist pensionar - „in carti“ pentru un post de director in DSP Gorj

Politist pensionar – „in carti“ pentru un post de director in DSP Gorj

Fostul comisar-sef Victor Baroianu este favorit pentru preluarea postului de director Resurse Umane din cadrul Directiei de Sanatate Publica Gorj si are posibilitatea sa adauge câtiva banuti la pensia de politist care se apropie de 20.000.000 de lei.


Victor Baroianu, fost politist in Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Gorj, este favorit pentru ocuparea postului de director Resurse Umane din cadrul Directiei de Sanatate Publica. Potrivit unor surse din filiala judeteana a Partidului National Liberal, sefii organizatiei i-au propus lui Victor Baroianu, fostul adjunct al comandantului IJP Gorj, functia respectiva, existând si o negociere in acest sens. Ex-comisarul-sef Baroianu ar urma sa preia postul de la actualul director, care trebuia sa iasa la pensie acum un an. Conform algoritmului, postul respectiv revine PNL, condus in Gorj de Dan Ilie Morega, subprefectul judetului. Acesta din urma este o cunostinta mai veche de-a lui Baroianu, inca inainte de 1989. De altfel, fostul comisar-sef a raspuns inainte de 1989 de sectorul sanatate si este cunoscut de angajatii mai vechi ai spitalului pentru modul „special“ de lucru.


Pensie, vile, salarii compensatorii


Fostul comisar-sef Baroianu a fost desemnat anul trecut, intr-un clasament neoficial, drept cel mai bogat politist din judet, având: 3,5 hectare de teren agricol, 0,5 hectare de teren forestier, un apartament, doua case, dintre care una de vacanta, plus un autoturism Volkswagen Golf din 1991. Tot in 2004, Victor Baroianu a primit o atentionare din partea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), fiind sanctionat pentru superficialitate in executarea activitatii de indrumare si control a subordonatilor. La un moment dat, Victor Baroianu a fost verificat de o comisie din cadrul MAI, dupa ce a fost acuzat ca a dobândit bunuri pe care nu le putea justifica. In luna aprilie a acestui an, adjunctul comandantului IJP Gorj a cerut iesirea la pensie pe motive medicale, primind si salarii compensatorii in valoare de câteva sute de milioane de lei. De asemenea, pensia actuala a lui Victor Baroianu se apropie de 20.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS