7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRelu Stefanoiu, reclamat ca si-a furat masina

Relu Stefanoiu, reclamat ca si-a furat masina

Patronul SC SENACO Novaci este cercetat pentru infractiunea de furt calificat, dupa ce a plecat cu masina din fata blocului in care locuia Elena Stefanoiu, sotia sa, cei doi aflându-se in proces de divort.


Cunoscutul om de afaceri din Novaci, Relu Stefanoiu, a intrat din nou in atentia anchetatorilor, dupa ce a fost reclamat de propria nevasta pentru furtul unei masini. Fost prieten al lui Mischie si administrator al unor firme care au tocat ani la rând banii Consiliului Judetean Gorj, executând lucrari de mântuiala, Stefanoiu are acum de dat socoteala si in fata sotiei sale, Elena Stefanoiu. Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, subinspectorul Ionut Daniel Tica, sotia patronului SC Senaco Novaci si SC Gilortul Târgu Carbunesti a depus o plângere la politie, in care semnala disparitia unui autoturism marca Cielo. Masina respectiva era folosita de sotia lui Stefanoiu, insa, la un moment dat, autoturismul a fost de negasit. Crezând ca cineva a sustras bunul, femeia a solicitat interventia politistilor, pentru ca autorul faptei sa fie prins si pedesit.


Surpriza…


Initial, furtul a fost inregistrat cu autor necunoscut, pentru ca, in urma investigatiilor, masina sa fie descoperita in curtea SC SENACO SRL din Novaci, acolo unde este administrator chiar sotul reclamantei Elena Stefanoiu. „Autoturismul a fost luat chiar din fata unui bloc din Târgu Jiu, in care Elena Stefanoiu locuia fara forme legale. Dupa câteva ore de cautari, masina a fost descoperita la societatea comerciala din Novaci, unde fusese adusa de Relu Stefanoiu. Acesta este administrator al firmei si se afla in proces de divort cu reclamanta. Nu se stie exact daca intre cei doi existau neintelegeri, cert este ca in cauza a fost intocmit dosar penal, iar dupa definitivarea cercetarilor urmeaza sa fie inaintat Parchetului, cu propunerile corespunzatoare“, a precizat purtatorul de cuvânt al IJP Gorj. Actele premergatoare care se fac in acest dosar vizeaza infractiunea de furt calificat, insa politistii vor avea in vedere si relatiile existente intre cei doi soti, la data disparitiei autoturismului.


Client al politistilor


Relu Stefanoiu nu se afla la primul dosar penal, acesta facând in ultimul an si jumatate multe drumuri intre Parchet si politie. De altfel, afaceristul a si fost arestat, intr-un dosar in care era acuzat de evaziune fiscala si de nerespectarea regimului substantelor toxice. Trimiterea dupa gratii a lui Stefanoiu a coincis cu arestarea fostului baron de Gorj, Nicolae Mischie, cel care l-a ajutat pe patronul novacean sa isi dezvolte afacerile cu bani de la bugetul Consiliului Judetean Gorj. Cei doi sunt cercetati intr-un dosar care vizeaza tocmai modul preferential in care Stefanoiu a primit lucrari de la institutia condusa de Mischie. Directia Nationala Anticoruptie il mai cerceteaza pe Relu Stefanoiu intr-un alt dosar pentru infractiunea de dare de mita, in aceeasi ancheta fiind inclusi functionari publici din judet. Pâna in momentul de fata, omul de afaceri a fost trimis in judecata in dosarul care vizeaza un transport ilegat de substante periculoase si o evaziune fiscala, pe rolul Tribunalului Gorj fiind, de asemenea, un proces care se refera la felul in care prietenul lui Mischie a obtinut credite de zeci de miliarde de lei de la Sucursala BCR Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS