16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe fura ca-n codru din padurea statului

Se fura ca-n codru din padurea statului

Se pare ca hotii de lemne s-au modernizat. Acestia nu mai merg la furat ca odinioara cu carute si topoare si nu se mai multumesc sa fure doar câteva vreascuri.


In comuna Mehadia, de lânga statiunea Baile Herculane, padurea a disparut in numai câteva zile, iar autoritatile nu fac decât sa traga semnale de alarma, crezând ca asa ii vor speria pe hotii de masa lemnoasa.


„Domnule, este o crima ce se intâmpla in padure. Toti copacii sunt taiati de la un metru deasupra solului. Mai bine veneau si imi taiau mie un picior decât sa isi bata joc de copacii seculari din padurea statului“, a declarat Vasile Ciot, localnic.


In trei zile, de la poalele Muntelui Cerna au disparut aproape 100 de metri cubi de lemn.


Cei care si-au insusit masa lemnoasa fara nici un fel de aprobare nu au mers la furat cu carutele, ci au apelat la tehnologie, fiind folosite tractoare de mare putere si drujbe cu care au fost retezati 20 de copaci inalti de peste 20 de metri.


„Se fura cu camioanele, iar hotii de lemne traiesc mai bine decât orice om de la noi din sat.


Sunt pe mâna cu politia si nimeni nu se atinge de puslamalele astea care fura fara nici o jena“, a afirmat alt locuitor din Mehadia.


Oamenii din sat au luat la pas padurea si, dupa ce au vazut ce s-a intâmplat, au alertat autoritatile locale si postul de politie din comuna.


„Politia a facut un plan de intarire a patrulelor in zona. Pâna in prezent nu am prins pe cei care au furat din padure. Am fost sesizati de mai multi cetateni despre disparitia lemnelor, dar nu stim cine ar putea fura de la noi din zona“, a declarat seful de post Vasile Daianu.


Edilii Primariei Mehadia, institutia care are in ingrijire padurea, au aflat si ei despre ce se intâmpla in padurea statului, dar privesc neputinciosi cum dispar copacii si spera ca politistii vor reusi sa prinda hotii de lemne.


„Sper ca politia sa-si faca datoria si in scurt timp sa-i prinda pe cei care distrug mediul inconjurator“, a declarat viceprimarul Traian Stingu.


Pâna ce hotii de lemne vor fi prinsi, padurile din zona statiunii Baile Herculane ar putea deveni istorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS