14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViolul fotografiat - preludiul unei casnicii perfecte

Violul fotografiat – preludiul unei casnicii perfecte

Vasilica Brebenaru, de 23 de ani, din Bolbosi, Gorj, si Ramona, de 15 ani, sint protagonistii unei noi serii de fotografii desucheate, din ciclul celor practicate cu citeva luni in urma, in Motru. Ajunsa deja o moda in rindurile tinerilor, arta fotografica a avut de data aceasta urmari de-a dreptul incredibile: acuzat luni de viol, Vasilica a luat-o marti de nevasta pe Ramona. Dupa doar o luna de amor nebun.


Povestea incendiara de iubire a inceput acum aproximativ o luna, cind Vasilica, proaspat repatriat de pe meleaguri severinene, a ochit-o scurt, pe ulitele comunei Bolbosi, pe juna Ramona. Avea si motive flacaul sa se lase cuprins de focul pasiunii: gorjeanca era frumoasa sa pice! Naltuta, subtire, cu blugi pina-n talie si par lung, Ramona l-a vrajit cu privirile-i verzi-caprui cit ai zice peste. Politeturile de inceput, un compliment, un apropo si gata. La a doua intilnire, iubirea era deja pecetluita, in ciuda micului defect de care dispunea „zina de fata“: „tinara“ implinise 15 ani cu doar citeva zile in urma.


„Mi-a placut, normal ca mi-a placut… Altfel mai eram acum cu ea? M-am indragostit din prima secunda!“, a afirmat hotarit tinarul Brebenaru, luat la rost de ziaristi.


L-am gasit la domiciliu, cu Ramona. Se uitau la televizor, cel putin asa au spus. Nu prea le ardea de interviuri, s-au tot codit sa-si spuna povestea. Cu chiu, cu vai, am reusit sa stoarcem ceva de la ei, o parte de adevar. Restul scandaloasei povesti dintre minora si barbatul in cauza l-am aflat de la martori, politisti, prieteni, parinti. Sa depanam firul, atunci.


Sint minora, dar ma tratez!


In fine, momentul dificil al numararii anilor fiind depasit, indragostitii si-au vazut infocati de treburile iubirii. Vreo doua saptamini, clandestin, pe bancheta ori scaunele masinii. Dar, asa cum se intimpla de regula in toate relatiile lungi, dupa o vreme dragostea lor a intrat in criza. Era nevoie de ceva care sa o revigoreze.


„Ne-am gindit ca e distractiv. Adica ce putea fi rau in asta? Sintem tineri, avem nevoie de lucruri noi…“, a motivat senin junele continuarea povestii, rezemindu-si bratele viguroase de stilpul portii.


„Nudul“ – sau arta sexului pe bancheta din spate


Asadar, Vasilica, avind in avantaj vreo opt ani fata de Ramona, a decis ca o sedinta foto, cum au mai auzit ei ca se practica in rindul tinerilor plictisiti din zona, in mod cert va avea urmari dintre cele mai favorabile comunicarii. A apelat deci la un bun prieten – pe care insa nu l-a divulgat – (sa-i zicem Sergiu, totusi) dotat cu aparat digital, calculator si imprimanta, adica tot necesarul in astfel de situatii. Si au trecut la fapte.


„Am cerut cu imprumut un aparat din ala digital, de la un tovaras. Ne-am urcat in masina, ne-am dus intr-un loc mai ferit… Si ne-am distrat. Eu am facut fotografiile, nu eram decit eu si ea“, il scoate tinarul din ecuatie pe cel de-al treilea. „De ce am facut poze? Asa, sa le avem amintire. Vreo problema?“, a intrebat batos, iritat pesemne de interesul public fata de viata sa intima.


Vasilica si Ramona au prestat in seara aceea rolurile principale dintr-un scenariu scurt si concis, dezbracat de orice infloritura. Actiunea s-a desfasurat pe mai multe planuri, in functie de pozitiile adoptate de personaje. Locul de desfasurare, Dacia 1310 a lui Vasilica – ma rog, luata cu imprumut de la parinti, in scopuri artistice. Decorul a variat, dupa indicatiile de la regie: de la bancheta din spate, la scaunele din fata. Regizor a fost chiar posesorul aparaturii digitale, mare pasionat al fotografiei, zis Sergiu.


Bun. O data savirsit actul artistic, autorii si-au vazut mai departe de ale lor: Sergiu a realizat cu ajutorul tehnicii din dotare fotografiile si le-a oferit tinerilor, dupa intelegere; Vasilica si Ramona, foarte inviorati de dovezile vizuale ale iubirii lor, au continuat sa-si faca juraminte de dragoste sub clar de luna.


„Il iubesc, bineinteles“, isi reinnoieste declaratiile, pentru presa, frumoasa minora. Cu aceiasi blugi pina-n talie, cu privirea agera si verde, gorjeanca posesoare de buletin doar de anul trecut infrunta cu o siguranta de speriat toate intrebarile indiscrete. „Mda, ne-a placut sa facem totul. Si nu stiu ce e atit de curios in asta!“


Teapa de la iubita, motiv sa se razbune Vasilica!


Vineri seara insa un mic incident a tulburat linistea porumbeilor. Fotografiile au fost facute publice. Mai exact, Vasilica a sunat-o pe Ramona sa-i dea intilnire, cum se cade. Fata, ocupata probabil cu treburi casnice, l-a refuzat. Nervos, nevenindu-i sa-si creada urechilor, Vasilica s-a imbracat si s-a dus la discoteca. Intr-un impuls de nostalgie, a luat cu el si fotografiile, gindindu-se ca, daca il apuca dorul de Ramona, are cu ce sa-si mingiie suferinta. Numai ca orele inaintate, atmosfera din jur si aglomeratia l-au determinat sa nu treaca prea repede peste teapa data de fata. Drept razbunare, a chemat citiva amici deoparte si… in citeva secunde toata suflarea discotecii din Ohaba, satul de linga Bolbosi, contempla actele surprinse pe hirtii A4. Mai mult, citiva patimasi, cuceriti de arta detaliului, si-au facut copii pentru studiu individual. Vasilica, magulit evident de reactiile prietenilor, ba chiar aflat pe punctul de a o ierta pe Ramona, nu s-a impotrivit de fel. Astfel ca simbata n-a mai fost om pe tot cuprinsul comunei Bolbosi si a doua sate vecine sa nu stie povestea de iubire imortalizata pe bancheta Daciei.


„Nu stim cum s-a aflat despre ele, cine le-a impartit“, au refuzat, pe rind, Vasilica si Ramona sa dea detalii despre incident. „Le-am facut doar pentru noi“, au repetat, intelesi probabil de la inceput asupra acestui punct.


Remuscarile: „Mama, am fost violata!“


Urmarile nu s-au lasat prea mult asteptate. Ba chiar s-au precipitat cu o viteza uluitoare. Astfel ca peripetiile odraslelor au ajuns in cele din urma si la urechile parintilor. Reactiile au fost pe masura.


Vasile si Zoia Brebenaru au infruntat realitatea cruda cu obiectivitate. Doamna Brebenaru, mustrindu-si fiul pentru greseli, domnul – fost politist, avind deci cunostinte de profil – ordonindu-i lui Vasilica sa rezolve problema.


„Esti nebun? Nu-ti dai seama ca ai putea fi incriminat? E o minora! Gaseste toate fotografiile si arde-le!“


In vreme ce neastimparatul a plecat in scirtiit de roti sa-si adune de la prieteni roadele muncii de-o noapte si sa le dea foc, in casa Ramonei se petrecea o adevarata tragedie. Tinara, aflind ca spectacolul oferit privirilor iubitului devenise public, isi framinta mintea pe unde sa scoata camasa.


„Duminica a venit la mine plingind“, isi aminteste Maria, mama fetei, catastrofa. „Nu stiam cum s-o linistesc, nu stiam ce are. Pina la urma, zguduita toata, mi-a spus: «Mama, am fost violata!»“. Luni dimineata, cum era de astepat, mama si fiica s-au prezentat la postul de politie al comunei.


„Numita Ramona, in virsta de 15 ani, a venit la noi insotita de mama si l-a reclamat pe Vasilica Brebenaru, de 23 de ani, ca a violat-o. Dar nu o data, ci in repetate rinduri, in cursul ultimei luni. Desi nu prea se cunoaste ca o fapta de viol sa aiba repetabilitate, am inceput cercetarile in vederea intocmirii dosarului pentru comiterea infractiunii de viol“, a spus Ion Biltac, agent sef la Postul de politie Bolbosi. Au fost chemati martorii de la discoteca, prietenul Sergiu, Vasilica, s-a facut rost de citeva fotografii.


„Fata mea vrea sa prezinte moda!“


„Erau mai multe, eu nu am apucat sa vad decit vreo trei-patru. Dar nici nu stiu ce am vazut, doar mi s-a parut ca-i recunosc fata… Mi s-a facut rau. Doamne, de-as fi murit acolo, pe loc, sa nu indur rusinea!“, abia a reusit sa mai ingaime Maria. „Ultima mea fata sa-mi faca una ca asta! Celelalte sint la casa lor, maritate, una e profesoara… Amindoua trebuie sa nasca, saptamina asta, poate. Si Ramona… Imi zicea ca vrea sa termine liceul – acum a intrat intr-a noua – si sa se duca sa prezinte moda!“


A doua zi, surpriza: tot insotita de mama, Ramona s-a prezentat la politie si si-a retras plingerea. „Asa am vrut“ sau „I-a venit mintea la cap“, declaratiile facute de Ramona si Vasilica nu lamuresc prea mult ce a determinat aceasta rasturnare de situatie.


Petitul


Coincidenta a facut ca luni seara, dupa reclamatie, Zoia si Vasile Brebenaru sa plece in petit. La nimeni alta decit la Maria, mama Ramonei. Ceea ce explica tot.


„Am cerut-o, cum se face, dupa obicei“, a relatat Zoia Brebenaru intilnirea. „Daca se iubesc copiii… Ne-am inteles foarte bine cu cuscrii. Noi o sa le dam tinerilor apartamentul din Turceni, gata mobilat. Daca mai e nevoie de ceva, cuscrii mici se descurca si ei cu zestrea“.


„Zestre? Pai ce sa mai am, ca am maritat deja doua fete! Si nu sint eu pregatita de nunta“, a explicat Maria situatia financiara a familiei. „Daca s-au luat acum, treaba lor, pe mine nu ma priveste. Oricum nu se poate marita la 15 ani!“


De luat, Ramona si Vasilica s-au luat de a doua zi. Nu se mai stie daca inainte de retragerea reclamatiei de la politie sau dupa. In tot cazul, fetita mamei s-a transformat peste noapte intr-o adevarata nevasta.


„Am pus-o sa gateasca. Stie ceva, dar are tot timpul sa invete. Cu spalatul nu am verificat-o inca, din cauza ploii“, a enumerat soacra mare citeva din probele pe care e obligata sa le treaca frageda nora.


Vasilica, la rindul lui, se faleste nevoie mare cu titlul de cap al familiei cu care s-a pricopsit in urma cu numai cinci zile. Si isi asuma toate responsabilitatile necesare.


„Ma angajez in doua saptamini la Turceni, la Termo. Acum astept avizul medical si cazierul. Ne mutam in apartament, masina avem… Deci nu sint probleme!“


La inceput de drum


Proaspata mireasa este si ea in culmea fericirii. Nici urma de poveri care sa-i umbreasca privirea agera si verde.


„Imi place! O sa am grija de casa, o sa gatesc… La scoala? Pai ce, pot sa ma mai duc la scoala daca ma marit?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS