9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn politist si-a impuscat iubita, apoi si-a tras un glont in cap

Un politist si-a impuscat iubita, apoi si-a tras un glont in cap

O idila intre ajutorul sefului de post de la Murgasi si o studenta aflata in vacanta la bunici s-a sfirsit tragic la Craiova. Aflind ca iubita lui l-a folosit doar ca pe o simpla distractie de o vara, tinarul indragostit a impuscat-o, apoi si-a tras un glont in cap. Tragedia a declansat si o ancheta de proportii in politia doljeana, fiind pusa sub semnul intrebarii eficienta sistemului de recrutare a politistilor


Un agent de politie doljean si-a tras un glont in cap, dupa ce a incercat s-o impuste in inima pe fata care n-a acceptat sa-i fie iubita. Conducerea Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) a demarat o ancheta, pentru a stabili cum de s-a putut ajunge la un asemenea eveniment nefericit.


I-a spus ca nu mai vrea sa-l vada, apoi i-a dat voie sa faca un dus


Relatia dintre politist si fata de care s-a indragostit ar fi inceput cu mai bine de trei saptamini in urma. Atunci, agentul Gelu Cosmin Marian, de 22 de ani, ajutorul sefului de post din comuna doljeana Murgasi, a cunoscut-o pe Cristina Moraru, de aceeasi virsta cu politistul. Tinara, studenta la Facultatea de Stiinte Economice din Craiova, se afla in vacanta la bunici, in satul Velesti, comuna Murgasi. Pentru politist a fost dragoste fulgeratoare, insa fata – cel putin asa sustine acum in fata anchetatorilor – nu i-a impartasit sentimentele. Desi nu-l iubea, ba chiar avea un prieten, Cristina s-a intilnit de mai multe ori cu Gelu, facindu-l sa se indragosteasca si mai tare de ea. Intre cei doi exista o anumita relatie, desi fata contesta acum acest lucru. Numai ca, atunci cind ai deja un iubit si il respingi pe un altul care-ti face curte, este greu de crezut ca-i permiti acestuia din urma sa… faca dus la tine acasa, in lipsa parintilor.


Nu era iubitul ei, dar se tineau de mina si se pupau


Intre politistul Gelu si studenta Cristina a fost, de fapt, o poveste de dragoste de citeva saptamini, in ciuda faptului ca fata avea un alt iubit in Craiova. Localnicii din Murgasi i-au vazut deseori impreuna pe ulitele satului, plimbindu-se ca doi indragostiti. „L-am vazut de multe ori pe Gelu prin fata postului de politie cu o fata plinuta, cu ochelari. Lumea zicea ca fata-i de la Craiova. Se plimbau si se tineau de mina. O data am vazut-o pe fata coborind din masina, in fata postului, impreuna cu Gelu. Au discutat, s-au sarutat. L-am intrebat, asa, in gluma: «Ce faci, ma, Gelule? Umbli dupa fete?». Mi-a raspuns rizind: «Ce sa fac, nea Misule, si eu, ca baiatu’ tinar»“, a povestit Mihai Potirniche, a carui casa este vizavi de Postul de Politie Murgasi.


Relatia dintre Gelu si Cristina este confirmata si de bunica dinspre mama a Cristinei Moraru. Nicolita Dutoiu povesteste ca nepoata ei, Cristina, a venit in vacanta la Murgasi, fiindu-i de mare ajutor mai ales unchiului tinerei, care are un bar in satul Velesti, chiar in curtea casei: „Cit a stat pe la noi, fata s-a imprietenit cu baiatul asta, politistul. Mi s-a parut un baiat de treaba. Am stat de vorba cu el si mi-a zis ca e de la Valea Stanciului si ca a fost inainte la jandarmi, dupa care a dat un examen si a intrat in politie. El venea tot timpul pe la bar, statea cu fata de vorba. Baiatul avea intentii serioase, da’ nepoata-mea n-avea de gind sa se marite, s-apoi ea are prieten la Craiova“.


Un glont in peretele casei


Vacanta era, insa, pe sfirsite, iar Cristina Moraru s-a intors la Craiova. Pentru a nu-si periclita relatia cu prietenul ei din oras, tinara trebuia sa puna capat idilei cu politistul din Murgasi. A apelat la varianta clasica de despartire, anuntindu-l pe Gelu ca se marita cu altul. Numai ca agentul de politie nu s-a impacat cu gindul ca fata de care se indragostise ii „da papucii“.


„Ieri (n.r. – simbata) dupa-amiaza, politistul a venit la fiu’meu (n.r. – unchiul Cristinei) sa-si ia masina, o Dacie visinie pe care i-o lasase la reparat. Fiu-meu era in bar, tocmai servea pe cineva, cind politistul l-a intrebat: «Ce, se marita nepoata-ta?». Fiu-meu i-a zis ca fata nu se marita, ca vrea mai intii sa termine facultatea. Dupa ce a baut cam un litru de vin, politistu’ a iesit in curte cu fiu-meu, sa-si ia masina. Atunci politistu’ a scos pistolul si a tras un glont in peretele casei, de necaz. Bine ca n-a fost cineva pe acolo, ca putea sa omoare pe careva! Dupa aia, politistu’ s-a suit in masina si a plecat“, si-a amintit Nicolita Dutoiu, bunica fetei.


A tras in iubita lui, apoi si-a zburat creierii


Citeva ore mai tirziu, agentul de politie Gelu Cosmin Marian – imbracat in uniforma si cu pistolul agatat in tocul de la centura – a sunat la usa familiei Moraru, in blocul H 3 din cartierul craiovean Rovine. Dupa cum indica primele date adunate pina in prezent de anchetatori, Cristina l-a poftit in casa, iar politistul s-a asezat la discutii cu tatal fetei. Dupa citeva minute, tatal Cristinei a plecat sa-si ia sotia de la serviciu, lasindu-i singuri pe cei doi tineri. Intre patru ochi, Cosmin i-ar fi spus Cristinei ca vrea sa se sinucida. Fata neaga insa, in fata anchetatorilor, ca ideea politistului de a-si pune capat zilelor s-ar fi datorat faptului ca ea l-a respins si i-a spus sa n-o mai caute, pentru ca are deja un prieten la care tine.


Dupa ce fata i-a „dat papucii“, politistul – parind ca s-a obisnuit cu ideea ruperii relatiei – a rugat-o pe aceasta sa-i permita sa faca un dus, pretextind ca apoi se intoarce la datorie, in comuna Murgasi. Tinara i-a dat voie sa faca dus. Citeva minute mai tirziu, politistul a iesit din baie, echipat in uniforma, si, fara nici o explicatie, a scos pistolul din toc si l-a indreptat catre cea care nu dorea sa-i fie iubita. Fata a relatat anchetatorilor ca nu mai stie prea bine ce s-a intimplat. Isi aminteste ca a fost impuscata si ca a auzit doua focuri de arma, unul dupa altul. Credea ca si cel de-al doilea glont a lovit-o tot pe ea. Cind si-a ridicat privirea, a vazut insa ca Gelu isi trasese un glont in cap.


Vecini de salon la spital


Auzind impuscaturile, vecinii au anuntat politia si ambulanta. Echipajul SMURD, sosit la fata locului, l-a preluat intii pe politistul impuscat in cap, cazut in mijlocul holului, in apartamentul fetei. Agentul de politie Gelu Cosmin Marian, cu craniul strapuns dintr-o parte in alta de glont, a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, unde a fost internat in Clinica de Terapie Intensiva. Ieri dupa-amiaza, la ora inchiderii editiei, politistul era in coma de gradul V, fara sanse de supravietuire, fiind tinut in viata doar de aparate.


Cristina Moraru a avut, insa, noroc. Politistul n-a tintit prea bine inima, astfel ca glontul tras in directia fetei a nimerit in clavicula. Cristina a fost transportata si ea la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internata in salonul invecinat celui in care barbatul care o iubise se zbatea intre viata si moarte. Leziunile suferite nu pun fetei viata in pericol, astfel ca, dupa o perioada nu prea lunga de spitalizare, Cristina Moraru se va putea intoarce acasa.


Ancheta interna in politia doljeana


Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a inceput o ancheta interna in acest caz, sub coordonarea comisarului-sef Gheorghe Popa, adjunctul sefului IGPR, sosit special de la Bucuresti, ieri dimineata. „Agentul de politie Gelu Cosmin Marian lucreaza in politie, ca ajutor de sef de post la Murgasi, doar din luna martie a acestui an, venind prin transfer de la jandarmerie, unde a activat ca sergent angajat la Unitatea Speciala 76 Transport Valori Bucuresti. Luni (n.r. – astazi), urma sa plece la un curs de perfectionare pentru agentii de ordine publica“, a mentionat comisarul Georgel Enescu, seful IJP Dolj.


Sub lupa IGPR se afla acum modalitatea in care a lucrat in jandarmerie, apoi a ajuns politist un tinar cu psihic atit de labil. „Investigatia noastra urmareste sa lamureasca tocmai cum de s-a putut intimpla asa ceva. La incadrarea in politie, jandarmului nu i s-a facut o testare psihologica, intrucit i se facuse o asemenea investigare la jandarmerie. Curios este insa ca profilul psiho-social intocmit de jandarmerie il descrie drept «usor adaptabil in orice imprejurare, calm, cu o mare capacitate de efort». Pe de alta parte, trebuie sa aflam daca sefii lui ar fi putut sa-i depisteze labilitatea psihica si sa preintimpine acest eveniment“, a mentionat comisarul-sef Gheorghe Popa, adjunctul sefului IGPR.


„Dati-mi 80 de milioane si va spun tot“


Tatal Cristinei Moraru a incercat sa faca bani de pe urma tragicului eveniment abatut asupra fiicei sale. Simbata seara, in timp ce veghea la usa Clinicii de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, unde fiica sa era internata, tatal Cristinei le-a cerut ziaristilor o suma considerabila pentru a le povesti ce s-a intimplat: „Dati-mi 80 de milioane si va spun tot“. Propunerea a fost refuzata de jurnalisti, carora nu le-a venit sa creada ca un parinte este capabil sa scoata la mezat nenorocirea fiicei lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU