12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a aruncat in gol de la etajul zece

S-a aruncat in gol de la etajul zece

O femeie coplesita de griji s-a aruncat de pe un bloc de zece etaje din Craiova. Procesul cu fostul sot, datoriile, lipsa unui camin si a unui serviciu stabil, faptul ca nu-si putea vedea copiii, toate acestea au determinat-o sa se sinucida. Oamenii care au cunoscut-o spun ca mai rar au vazut o persoana asa de cuminte si cumsecade.


Irina Predoaica, de 37 de ani, din Craiova, si-a pus capat zilelor ieri, in jurul orei 10.40, aruncindu-se in gol de la etajul zece al blocului O2 din zona garii. O familie din acest bloc o primise pe femeie in gazda fara a-i cere vreun ban, pentru ca o stiau amarita. „Numai din cauza sotului si socrului ei a facut gestul asta. Dupa ce i-a vindut apartamentul, socrul a dat-o afara din casa si a lasat-o pe drumuri. De atunci sta si lucreaza pe unde poate. Cred ca a strins toate problemele in ea pina nu a mai putut face fata. Noua ne mai spunea cite ceva din greutatile ei, dar nu credeam sa se ajunga aici. Marti a primit citatia de la barbatul ei, prin intermediul unei rude a acestuia, care a amenintat-o ca va trebui sa plateasca toate cheltuielile procesului. Saraca femeie era pensionata pe caz de boala si avea o pensie de doar 1,8 milioane de lei. Pentru a mai face rost de un ban lucra cu ziua la un magazin de pe linga gara. «De unde sa platesc atitia bani, tanti?», se plingea Irina. Cred ca a fost data peste cap si de faptul ca sotul ei a trimis citatia pe numele firmei unde mai lucra si ea cu ziua, mai mult ca sa ii faca rau. Cind a vazut ca scrie numele firmei pe hirtie s-a gindit ca ramine fara pensie. Noi o incurajam mereu, ii spuneam sa fie tare, ca problemele trec“, a povestit Maria Riza, femeia la care a locuit Irina. Oamenii din bloc spun ca Irina suferea cel mai mult ca nu putea sa-si vada cei doi baieti care ramasesera la fostul sot. „Ne-a povestit ca o tineau la usa cind se ducea sa-si vada copiii. Dadea saraca tircoale pe linga bloc numai sa apuce sa-si vada cei doi baieti. Fostul ei sot si tatal acestuia nu au vrut nici in ruptul capului sa o lase impreuna cu copiii, chiar daca tribunalul ii daduse dreptul sa-i vada o data pe luna“, a afirmat Maria Riza.


„S-a purtat normal si ieri, si cu o zi in urma“


Irina nu a lasat nici un moment sa se vada ce are de gind sa faca. „Chiar daca era suparata, marti seara ne-am inteles cu ea. I-am explicat ca ne are pe noi si o sa vedem cum facem ca sa iesim din acest necaz. Miercuri (ieri – n.r.) avea infatisare la tribunal si am incurajat-o. Oricum, ii mai dadusem citeva milioane pentru proces si ii mai dadeam. Dimineata, i-am facut pachet si a plecat la serviciu, ca de obicei. Pe la 10.00 a venit acasa si mi-a zis ca si-a uitat incarcatorul de la telefon, dupa care a plecat. Cine ar fi banuit ce avea de gind sa faca? Dupa aceea ne-a spus o femeie de la etajul zece ca a vazut-o peste balustrada de pe casa scarii cind a iesit sa duca gunoiul. A strigat la ea, dar nu a reusit sa o faca sa se razgindeasca“, a mai spus Maria, cu lacrimi in ochi. Sotii Riza spun ca mai rar ai ocazia sa cunosti o persoana cumsecade, sincera si placuta ca Irina. In timpul cit a stat la ei s-au inteles de minune, ea ii ajuta pe cei doi la treburile casei in schimbul gazduirii. „Ce sa mai zicem…? Pacat de asemenea om bun ca a murit asa din cauza mirsaviilor pe care i le-au facut fostul sot, Marian Predoaica, si rudele lui“, a concluzionat cu parere de rau Maria Riza. Irina Predoaica nu are pe nimeni din familie in Craiova, singura ruda fiind o sora care locuieste la Cernavoda. Cei doi craioveni, la care a locuit femeia pina acum si-au asumat si dificila sarcina de a o anunta pe sora ei, careia nu i-a venit sa creada cind a auzit nenorocirea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS