16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Pericol pe calea ferata din cauza hotilor

Pericol pe calea ferata din cauza hotilor

Hotii de fier vechi au ajuns sa puna in pericol circulatia feroviara in zonele limitrofe Vaii Jiului. Ei fura zilnic piese de la calea ferata, iar trenurile risca oricind sa deraieze. Conform lucratorilor de la CFR, toate trenurile ce vin spre Petrosani au intirziere de cel putin o ora si exista chiar riscul de a se produce adevarate catastrofe.


In ultima saptamina, citeva trenuri de marfa au deraiat, iar pe ruta Subcetate – Strimbuta, trenurile, chiar si cele cu regim special de viteza, trebuie sa opreasca in orice halta.


Reprezentantii CFR sustin ca, daca pina nu de mult atacurile vizau doar cablurile de cupru care realizeaza continuitatea functionarii instalatiilor electrodinamice, acum au inceput sa dispara chiar si macazurile, tronsoanele de cale ferata si stilpii de beton ce sustin firele electrice si care au miezul metalic. „Furturile prelungesc cu aproape o ora timpii de mers ai trenurilor in complexul feroviar Petrosani. Din lipsa conditiilor tehnice de circulatie, pina si trenurile rapide opresc in toate haltele dintre Merisor si Livezeni. Nimeni nu-si da seama ce ar insemna sa se ciocneasca doua trenuri“, a declarat Ion Dobrica, sef statie CFR Petrosani.


Pe linga pericolul pe care il reprezinta hotii pentru circulatia feroviara, mai nou, acestia ajung si sa-i buzunareasca pe calatori, in timp ce se deplaseaza cu trenul de la o statie la alta ca sa fure fierul vechi si piesele de cale. „Primim tot mai multe reclamatii de la calatori ca le-au fost furate bagajele sau portofelele. Sint tot mai numerosi derbedeii care-i buzunaresc si care chiar agreseaza personalul de serviciu si calatorii, iar Politia TF nu mai face fata“, a mai spus Dobrica.


Politia TF a ramas cu numai patru oameni din 14, care sint nevoiti sa asigure paza trenurilor cu carbuni, cu fier vechi si sa-i si depisteze pe cei ce fura material de la calea ferata. „Cu doar patru angajati, adica eu si trei agenti, nu putem face fata bandelor tot mai numeroase. Nu avem cum sa ne impartim pe cei peste 80 de kilometri de cale ferata pe care trebuie sa-i pazim. Ce poate face un singur om, chiar si inarmat, in fata a 20-30 de hoti de fier? Ni s-a promis ca vor fi facute noi angajari, dar noi am ramas tot patru. Pur si simplu, din cauza distantelor mari si a efectivului mult redus, nu mai razbim in fata celor care traiesc din vinzarea metalelor furate de pe calea ferata“, a precizat comisar Stefan Babat, comandantul Politiei TF Petrosani.


In plus, seful Politiei TF spune ca hotii, desi se dau saraci si invoca foamea atunci cind sint prinsi la furat, sint dotati cu telefoane de ultima generatie si au retele bine organizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: