16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dosar penal pentru jocuri instalate pe calculator fara licenta

Dosar penal pentru jocuri instalate pe calculator fara licenta

Patronul a doua sali de internet din Craiova risca sa ajunga la puscarie pentru ca a instalat pe calculator jocuri pentru care nu poseda licenta.


Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj au finalizat ieri dosarul penal al craioveanului Paul Oprea, de 38 de ani, cercetat pentru savirsirea infractiunilor de reproducere integrala sau partiala a unei opere, fara a avea acordul titularilor drepturilor recunoscute prin lege si difuzare a unei opere fara a avea consimtamintul titularilor de drepturi. In calitate de administrator al unei firme din comuna doljeana Mirsani, Oprea isi deschisese doua sali de internet in municipiul Craiova: REVENGE (vizavi de Casa Studentilor) si EXTREM (in cartierul Brazda lui Novac). A „uitat“ insa ca-i trebuie si licente pentru jocurile instalate pe cele 49 de computere. Oficiul Român pentru Drepturile de Autor Bucuresti a efectuat o constatare tehnico-stiintifica asupra programelor exploatate in salile de internet amintite, constatindu-se faptul ca jocurile erau instalate ilegal, administratorul salilor de internet nedetinind in acest sens licente de exploatare.


Prejudiciul se ridica la suma de 2.841 de euro. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova cu propunere de trimitere in judecata a invinuitului, care, daca va fi gasit vinovat, risca o amenda penala sau chiar o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: