24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBoerica afla vineri daca ramine in arest

Boerica afla vineri daca ramine in arest

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor judeca vineri recursul formulat de procurorii Ministerului Public in privinta deciziei Tribunalului Bucuresti de a inlocui masura arestarii preventive a lui Genica Boerica cu aceea de a fi obligat sa nu paraseasca tara, au informat ieri surse judiciare.


Decizia in dosarul nr. 3035/2005 va apartine judecatorilor Sectiei a II-a Penala din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.


Afaceristul craiovean a fost deferit justitiei alaturi de alti 11 inculpati in dosarul privind obtinerea ilegala de restituire de TVA in valoare de peste 135 de miliarde de lei. Genica Boerica, Florentin Sargarodschi, Elena Popa, Vasile Stanescu, egiptenii Nassar Mohamed, El Kholyh Nashat, El Tembedawy Khaed si El Araby Abdou, iordanienii Ayyoub Bassem si Al Switi Nail, iranianul Honar Sood Mostafa si irakianul Abdulhameed Shaban sint acuzati de spalare de bani si fals. Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie 2001 – iunie 2003, in diverse forme de participatie penala si prin folosirea de mijloace frauduloase, inculpatii ar fi solicitat si obtinut de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj suma de 136.980.282.181 de lei, echivalentul a 4.535.984,41 de euro la data efectuarii platilor. Potrivit procurorilor, reteaua ar fi produs un prejudiciu in valoare de 290.551.482.385 de lei vechi. De altfel, Genica Boerica este acuzat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si de violare de domiciliu. Peste 100 de bijuterii din aur si pietre pretioase, in valoare de 1,2 miliarde de lei, au fost ridicate de la resedinta sa din Capitala. La perchezitia unei din locuintele lui Boerica din Craiova au fost ridicate o serie de inscrisuri printre care mai multe acte contabile, care releva – potrivit anchetatorilor – modalitatea in care inculpatul, alaturi de Elena Popa si Florentin Sargarodschi, a comis o inselaciune prin care a obtinut, in iunie 2001, suma de 15.962.733.823 de lei. De asemenea, au fost gasite si ridicate mai multe inscrisuri emise aparent de societati pe care Boerica le cesionase, in perioada 2001-2002, unor cetateni arabi cu identitati fictive, acte completate cu date ulterioare acestei perioade.


Pe 4 octombrie 2004, Genica Boerica a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru complicitate la evaziune fiscala, la spalare de bani si fals in declaratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII