5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn camion incarcat cu carbune a fost spulberat de un tren

Un camion incarcat cu carbune a fost spulberat de un tren

Un tren care tranzita judetul Vilcea a fost la un pas de a deraia. In urma ciocnirii cu un camion, mecanicul locomotivei a ajuns la urgenta, iar soferul autocamionului a scapat doar cu o sperietura. Putin a lipsit ca garnitura de tren sa nu deraieze in urma impactului. Pierderile pricinuite de accident se ridica la citeva sute de milioane de lei. Singurii care au avut de cistigat au fost localnicii din apropiere, care s-au aprovizionat gratis pentru iarna cu carbune.


Accidentul s-a petrecut simbata dimineata, in jurul orei 5.00, cind trenul accelerat 929 care circula pe ruta Mangalia-Rimnicu Vilcea s-a ciocnit cu un autocamion incarcat cu carbune. Camionul cu numarul de inmatriculare GJ-17-LUJ venea de la cariera Exploatarii Miniere Berbesti si se indrepta spre CET Govora incarcat cu peste 30 de tone de carbune necesar asigurarii procesului de productie al unitatilor industriale de pe platforma chimica. La o trecere la nivel cu calea ferata fara bariere de pe strada care leaga localitatea Mihaesti de orasul Babeni, soferul autocamionului, Gheorge Deaconu, de 22 de ani, din Mateesti, nu s-a asigurat, fiind surprins de tren. In urma impactului, mecanicul acestuia s-a ales cu un traumatism cranio-facial deschis si in prezent se afla internat la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Clinic de Urgenta „Dr. Bagdasar“. In schimb, soferul camionului a scapat fara nici o leziune. Nici calatorii care se aflau in tren nu au fost raniti.


Localnicii au furat tot carbunele


Degajarea caii ferate si schimbarea locomotivei au blocat insa circulatia feroviara timp de trei ore. Cosmin Radulescu, directorul CFR Calatori, Regionala Craiova, considera ca vina apartine exclusiv soferului camionului. Masina implicata in accident apartine SC Melchira SRL, societate cu care Maria Tudor, a carei firma transporta carbunele catre platforma chimica, are contract de inchiriere a autocamionului. In urma impactului, remorca autovehiculului incarcat peste 30 de tone de carbune a fost pur si simplu spulberata, fiind proiectata la aproximativ zece metri distanta de locul impactului. Pagubele materiale produse se ridica la citeva sute de milioane de lei. Locomotiva a fost grav avariata, remorca autocamionului a fost dusa la fiare vechi, iar carbunele imprastiat a fost furat de localnici, care s-au aprovizionat gratis cu combustibil pentru iarna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS