14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la nunta la spital

De la nunta la spital

Dupa ce, la petrecerea unei nunti, invitatii au consumat cite o felie din traditionalul tort al miresei, a doua zi nuntasii s-au prezentat la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara: febra, frisoane, greturi, scaune diareice. Toti cei internati au participat la o nunta tinuta pe vaporul de la Gura Vaii, iar la spital au ajuns chiar si rudele invitatilor, acestea mincind din acelasi tort adus la pachet.


Spitalul de boli infectioase din Drobeta Turnu Severin a fost luat cu asalt in ultimele trei zile, medicii trebuind sa faca fata solicitarilor venite din partea mai multor persoane care prezentau simptomele unei toxiinfectii alimentare grave.


Miercuri, in numai cinci ore, au fost internate peste 30 de persoane care acuzau dureri abdominale acute.


Acuzatiile bolnavilor se indreapta spre firma care a pus la dispozitie desertul de la nunta la care au participat, un tort mare cu frisca de aproximativ 30 de kilograme.


„Eu am mincat numai tort si am ajuns la spital. Cind am taiat feliile de tort sa servim la masa am gustat dintr-o bucata. Dupa citeva ore mi s-a facut rau“, a declarat Iulian Ionica, unul dintre nuntasi.


Alte persoane nici nu au fost la nunta, dar au mincat tort adus de catre invitati.


„Nici nu am fost la nunta. A venit ginerele si mi-a adus tort la serviciu, si a doua zi deja ma simteam rau. Sint in spital de doua zile si ma simt la fel de rau“, a declarat o femeie care a facut piinea pentru nunta.


Din primele verificari si analize medicale se pare ca toxiinfectia a aparut in urma consumului de alimente alterate.


Medicul Camelia Iman, Sectia de boli infectioase si epidemiologie, spune ca toate paturile sectiei sint ocupate. „De pe 12 si pina astazi au venit peste 30 de persoane care au diferite simptome: stari de voma, febra, scaune diareice; este clar ca avem de-a face cu o toxiinfectie alimentara“, a declarat Camelia Iman.


Cauza principala a acestei toxiinfectii este, dupa cum reiese din primele analize medicale, tortul cu frisca servit ca desert la nunta.


Doctorul Iman mai spune ca „sint bolnavi care nu au fost la nunta, dar care au mincat tort acasa, unul dintre acestia fiind internat in stare foarte grava“.


Daniel Esu, de 23 de ani, student, a mincat tort adus de mama lui si a ajuns la spital in stare foarte grava. „Nici nu pot sa ma ridic din pat. Am ameteli, vomit intruna si nu am mincat decit o jumatate de felie de tort“, s-a plins tinarul.


Chiar si familia ginerelui a ajuns la spital, iar mirii, desi se simteau si ei rau, au plecat totusi in luna de miere.


„Mama, eu nu am fost la nunta, dar am trecut pe seara pe la local sa vad ce fac copiii mei. Am mincat doar tort in ziua respectiva si simt ca mor. Mirele si mireasa se simt si ei rau, dar au plecat in luna de miere. Nu stiu ce ‘or face?“, a spus bunica ginerelui.


Oamenii au ramas acasa cu speranta ca este ceva trecator, dar miercuri, cind au vazut ca durerile nu inceteaza, au dat buluc la spital.


Patronul firmei care a furnizat desertul pentru nunta nu crede ca de la tort s-au imbolnavit invitatii si asteapta analizele organelor de control in urma carora se va constata daca tortul a fost alterat sau nu.


„Soferul firmei a transportat un tort la nunta, pe care l-au pregatit cofetarii nostri, dar nu stiu mai multe si nici nu cred ca tortul a fost alterat“, a declarat Marius Goiu, administratorul firmei distribuitoare din Severin.


Medicii de la Sectia de boli infectioase a Spitalului din Drobeta Turnu Severin se asteapta ca numarul persoanelor internate cu toxiinfectie alimentara sa creasca deoarece la nunta au fost peste 100 de invitati, iar cei prezenti au mai dus din tort si la rude.


Inspectorii sanitari au demarat o ancheta si au recoltat probe din resturile de tort. De asemenea, acestia au facut controale si la cofetaria care a pregatit tortul. Sint asteptate rezultatele analizelor pentru a se afla daca tortul a fost sau nu alterat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS