9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Batuti fara motiv

Doi barbati, tata si fiu, precum si o femeie au fost batuti pe Calea Bucuresti, intre blocurile din spatele clubului Sofia, fara vreun motiv anume. Agresorii apartin unui grup de tineri care obisnuiesc sa-si petreaca noptile intre blocuri, facind galagie si agresindu-i verbal si fizic pe locatarii care au curajul sa-i admonesteze sau sa treaca pe linga ei.


Costinel Raicovici, de 31 ani, din Craiova, a iesit miercuri seara, in jurul orei 20.00, sa-l conduca pe tatal sau, Dumitru Raicovici, de 58 ani, tot din localitate, care ii facuse o vizita. Cu aceasta ocazie, barbatul voia sa verifice si starea masinii sale, pentru ca in repetate rinduri i-au disparut oglinzile sau capacele de la roti. Cei doi s-au salutat, iar Dumitru s-a urcat pe bicicleta si a plecat. Din acest moment Costinel nu-si mai aminteste nimic din ceea ce s-a intimplat in seara aceea. „Nu m-am urcat bine pe bicicleta ca m-am intilnit cu doi insi. Cind sa trec pe linga ei, unul mi-a bagat antena de la telefon in ochi. Am coborit repede de pe bicicleta si am rugat o femeie sa-mi tina usa de la bloc sa bag bicicleta. Fiul meu, care a vazut cele intimplate, a venit sa ma apere de cei doi. Acestia, cind au vazut ca vine si baiatul meu, au pus mina pe telefon si au mai chemat alti baieti. Dupa ce am impins bicicleta pe scara, Costinel a fost lovit in cap, pe la spate, si a cazut. Eu l-am prins pe unul, care nu cred ca avea mai mult de 19 ani, de git. Atunci a tipat femeia care m-a ajutat cu usa ca fiul meu e jos si i-am dat drumul baiatului, moment in care el m-a lovit in ochi. Si femeia a primit un pumn care a trintit-o la pamint“, a povestit Dumitru, tatal baiatului.


„Isi fac veacul in spatele blocurilor“


Cei doi barbati spun despre agresorii lor ca isi pierd noptile in spatele blocurilor din zona. „Mereu am avut probleme cu ei. Se string cite 10-15 in fiecare seara si fac galagie pina noaptea tirziu. Daca incerci sa le zici ceva, o patesti. Cei care au incercat sa-i goneasca s-au ales cu geamurile sparte si cu masinile zgiriate. Am taiat pina si bancile de la scara blocului ca sa nu mai stea acolo“, a declarat Dumitru. Locatarii din zona sint terorizati de scandalul pe care-l fac in fiecare seara acesti tineri. Barbatii mai scapa uneori nebagati in seama, dar femeile care trec pe teritoriul gastii sint injurate si amenintate.


Oamenii au inceput sa ocoleasca zona respectiva, pentru a nu se intilni cu scandalagiii. „Eu sint barbat, chiar daca ma bat ma vindec, dar cu femeile si batrinii ce-or avea? Tata este operat la un ochi si ei s-au gasit sa-l loveasca tocmai in ochi! Imi e frica sa nu le faca ceva sotiei si copilului cind trec pe acolo. Eu nu imi mai amintesc nimic din seara aceea pentru ca, in cadere, m-am lovit la cap de o teava, dar cred ca pot sa-i recunosc pe citiva dintre ei“, a spus Costinel. Jandarmii ajunsi la fata locului nu i-au putut prinde pe agresori pentru ca fugisera intre timp. Cei doi barbati s-au interesat si au aflat numele citorva dintre cei care i-au batut si acum asteapta concluziile medico-legale pentru a depune plingere impotriva agresorilor. Ei spun ca daca justitia nu-i va pedepsi pe cei care i-au batut intentioneaza sa-si faca dreptate singuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII