14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorul trimis in judecata, mortul executat silit

Autorul trimis in judecata, mortul executat silit

Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au finalizat ancheta in cazul tinarului Claudiu Florin Balasa, protagonistul unui accident de circulatie soldat cu moartea pasagerului din dreapta, un adolescent de 19 ani. Anchetatorii au concluzionat ca acesta se face vinovat de ucidere din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice, fapte pedepsite cu inchisoare de la cinci la 15 ani, si au inaintat dosarul Judecatoriei Craiova.


Tragicul eveniment s-a intimplat in urma cu un an, cind Claudiu Balasa s-a aventurat la volanul unui autoturism marca „Peugeot Partner“, desi avea putina experienta in ale sofatului. In seara de 22 septembrie 2004, Oprea Balasa, fratele lui Claudiu, a venit acasa de la locul de munca, SC Felvio Distribution SRL, unde lucra ca agent de vinzari, si a parcat masina de serviciu in apropierea domiciliului. Cheile le-a lasat pe o comoda, de unde au fost luate de Claudiu, care s-a gindit sa se distreze putin, facind o plimbare in afara orasului, impreuna cu prietenul sau Alexandru Telea, de 19 ani. Balasa a urcat la volanul masinii fara sa tina seama ca bause, iar Telea pe locul din dreapta sa. Impreuna au pornit catre Podari, cea mai apropiata localitate. Nici nu au iesit bine din oras ca pe Claudiu l-au apucat remuscarile. In dreptul comunei Braniste, el si-a dat seama ca a gresit, a oprit masina si i-a spus prietenului sau ca va intoarce.


Intoarcere ucigasa


Ceasul rau l-a indemnat pe Claudiu sa apese pedala de acceleratie. Din lipsa de experienta, conducatorul a pierdut controlul volanului. Autoturismul a iesit de pe carosabil, s-a izbit puternic cu partea dreapta de doi stilpi, dupa care s-a rasturnat. De toate acestea baiatul nu-si mai aminteste nimic, spunindu-le anchetatorilor ca pur si simplu crede ca a lesinat si si-a pierdut cunostinta, revenindu-si abia la spital. In urma accidentului, Claudiu si Alexandru au fost transportati la spital, cel din urma in coma profunda de gradul III-IV. Eforturile medicilor au fost zadarnice, iar tinarul de numai 19 ani nu a mai putut fi salvat.


DGFP executa si mortii


La un an de la deces, Alexandru Telea a fost somat de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Craiova sa plateasca 2.550.000 de lei vechi. Suma reprezinta trei amenzi contraventionale pe care jandarmii si politistii craioveni i le-au aplicat in anii 2003 si 2004. Administratia Financiara il avertizeaza pe cel decedat sa plateasca amenda, in caz contrar trecindu-se la executare silita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS