16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Piata Centrala din Tirgu Jiu, inaugurata de „Ziua Recoltei“


Lucrarile de modernizarea a Pietei Centrale din Tirgu Jiu se vor finaliza in luna octombrie. Reprezentantii Primariei Tirgu Jiu au spus ca zona modernizata a pietei va fi inaugurata cu ocazia serbarii „Zilei Recoltei“, dar nu s-a stabilit deocamdata data exacta a acestei sarbatori. Costul lucrarilor efectuate s-a ridicat la aproximativ 12 miliarde de lei. Conducerea Primariei Tirgu Jiu va numi o comisie care se va ocupa cu repartizarea meselor in hala modernizata. Din aceasta comisie vor face parte reprezentanti din partea Primariei Tirgu Jiu, consiliului local, AF-urilor, SRL-urilor si a producatorilor care isi desfasoara activitatea in piata. Repartitia meselor se va face prin tragere la sorti. (A.I.)


Petrecere pentru 650 de pensionari gorjeni


650 de pensionari gorjeni vor participa pe 29 septembrie la o masa festiva organizata de Primaria Tirgu Jiu, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Virstnice. Petrecerea dedicata batrinilor va avea loc la terasa Hotelului „Parc“ din Tirgu Jiu. Invitatiile se vor acorda de catre Consiliul Judetean al Persoanelor Virstnice, precum si de catre Primaria Tirgu Jiu pentru membrii celor patru cluburi ale virstei a treia. Batrinii vor putea participa la un concurs de dans dotat cu premii oferite perechilor cistigatoare. De asemenea, pensionarii au posibilitatea sa participe la o tombola, cistigatorul putind sa mearga gratuit la una din statiunile balneoclimaterice din tara. (A.I.)


O Dacie a omorit o ciobanita si 16 mioare


O ciobanita si 16 mioare au fost accidentate mortal in noaptea de marti spre miercuri de catre o autoutilitara Dacia. Accidentul s-a produs pe Drumul Judetean 661, in dreptul localitatii gorjene Cimpu Mare. Masina era condusa de Dan Mihai Paraschiv, de 33 de ani, din comuna Cornesti, judetul Dimbovita, electrician in cadrul unei societati comerciale din orasul Tirgu Carbunesti. Din cauza neatentiei la volan, conducatorul auto a intrat in plin in ciobanita. Femeia se deplasa neregulamentar pe partea carosabila, minind o turma de ovine. In urma impactului au decedat si cele 16 oi, apartinind unui cioban din orasul Novaci. Politia nu a putut stabili identitatea persoanei decedate deoarece aceasta locuia fara forme legale pe raza localitatii Cimpu Mare. (E.M.)


A incercat sa se sinucida pentru ca a ramas repetenta


O adolescenta de 17 ani, din Craiova, a incercat sa-si puna capat zilelor ieri-dimineata, ingerind o mare cantitate de medicamente. Dorina Barbu, eleva in clasa a IX-a la Comert in cadrul Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova, a fost adusa ieri-dimineata la Spitalul de Urgenta dupa o intoxicatie medicamentoasa voluntara. Fata a divulgat cadrelor medicale faptul ca a vrut sa se sinucida deoarece a ramas repetenta. Din fericire pentru ea, interventia prompta a medicilor i-a salvat viata. Cadrele didactice de la Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ sustin ca fata a ramas repetenta din cauza numarului mare de absente, fapt care a atras scaderea notei la purtare la sapte, precum si a neincheierii situatiei la disciplina „Curriculum de dezvoltare locala – comercializarea alimentelor“, profesorul neputind sa o noteze din cauza faptului ca eleva chiulea in mod constant de la aceasta materie. „Am luat legatura cu familia, am comunicat in scris despre situatia deosebita a elevei la aceasta materie, insa nimeni nu s-a obosit sa ia legatura cu scoala pentru a afla care este situatia ei la invatatura. De aceea, eleva a ramas repetenta“, a precizat prof. Anghel Petrescu, directorul Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS