Acasă Local Procurorul Diaconescu poate scapa de CSM daca iese la pensie

Procurorul Diaconescu poate scapa de CSM daca iese la pensie

-

Ion Diaconescu, procurorul care l-a anchetat in 1992 pe Marcel Ţundrea, are mari sanse de a scapa de judecata Consiliului Superior al Magistraturii, daca iese la pensie. Conform prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj si implicit al procurorului in discutie, o eventuala decizie de inlaturare a lui Ion Diaconescu din rindul anchetatorilor gorjeni ar putea fi luata doar de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Cu toate acestea, Diaconescu are posibilitatea de a cere iesirea la pensie, avind virsta necesara.


Procurorul, care prin rechizitoriul intocmit l-a trimis pe Marcel Ilie Ţundrea dupa gratii, fara a lua vreun moment in calcul ipoteza ca acesta ar putea fi nevinovat, are deja un referat depus la Parchetul de pe linga Curtea de Apel, pentru modul defectuos in care a desfasurat o ancheta similara in anul 2002. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Emil Mota, a declarat ca procurorul Ion Diaconescu a condus ancheta prin care un tinar din apropiere de Tirgu Jiu, Madalin Tomulescu, a fost condamnat si a executat trei ani de inchisoare pentru o crima, fiind gasit nevinovat in primavara acestui an. Tinarul a si fost pus in libertate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mota a precizat ca a inaintat Comisiei de Disciplina a Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova un referat pentru aplicarea unor eventuale masuri disciplinare, numai in cazul Tomulescu si ca are obligatia de a inainta astfel de referate in conditiile in care subalternii sai gresesc. In cazul Ţundrea nu a fost inaintat un nou referat impotriva procurorului Diaconescu intrucit decizia prin care fostul condamnat la 25 de ani de inchisoare este gasit nevinovat nu este definitiva. Curtea de Apel Brasov l-a declarat recent nevinovat pe Marcel Ţundrea, insa procurorii mai au la dispozitie citeva zile pentru a inainta recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...