8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean a facut turul tarii cu un autoturism furat

Un craiovean a facut turul tarii cu un autoturism furat

Craioveanul Gabriel Florin Costache, de 20 de ani, a furat un autoturism din Craiova, cu care s-a plimbat prin toata tara pina l-a facut praf, dupa ce a facut un accident. Distractia a durat patru luni, timp in care hotul s-a perindat prin Timisoara, Sighisoara, Sibiu, Deva si Constanta, pina a fost prins de politie. Aventura pe patru roti a inceput pe 5 aprilie. Aflindu-se pe Calea Bucuresti din Craiova, Costache a urmarit conducatorul unei masini marca Nubira, care, dupa ce a lasat masina in parcare, a intrat in incinta unei societati. Hotul a observat ca soferul a lasat pe o masa dublura cheilor de la masina si, profitind de neatentia celor din incapere, le-a sustras. A mers in parcare si ca sa nu atraga atentia s-a rezemat de alta masina in timp ce „opera“ la cea vizata. Dupa ce a deschis portiera din dreptul soferului, s-a urcat in masina, a demarat si s-a facut nevazut, cu toate ca nu avea permis de conducere. Costache a parasit Craiova cu destinatia Timisoara. Aici a furat placutele de inmatriculare de la alt autoturism si le-a aplicat masinii sustrase. Autoturismul cu numere de Dolj figura ca fiind din Timis. In acest fel, masina a fost mai greu depistata in trafic.


Cu politia pe urme


Pentru prima data, identificarea masinii disparute din Craiova s-a facut in localitatea Sighisoara, unde a fost surprinsa de radar. Dar cum conducatorul auto, de fapt hotul, nu prea statea locului, Nubira cu pricina a fost depistata a doua zi in trafic prin orasul Sibiu. La un control de rutina, agentii de circulatie l-au oprit pe Costache, iar acesta a prezentat numai actele de identitate ale sale, nu si ale masinii, si nici permisul de conducere, pe care nici macar nu-l detinea, explicatia fiind aceea ca documentele autoturismului se gasesec la sotie, care este in Timisoara. Politistii l-au crezut si l-au lasat sa-si vada mai departe de drum. Scapat ca prin urechile acului, Gabriel Costache a parasit zona Ardealului, indreptindu-se spre litoral, ca tot era sezonul. La inceputul lunii iunie, el s-a stabilit in Constanta. Spre ghinionul sau, nici aici nu a scapat de politie, desi a incercat din rasputeri sa evite orice „vizita“ la Biroul Politiei Rutiere. Asa s-a intimplat si cind autoturismul a fost implicat intr-un accident de circulatie. El nu a anuntat incidentul la politie si cu masina destul de sifonata a parasit locul accidentului. Pentru a nu da de banuit, hotul a rugat un constantean sa-i gazduiasca, in garajul sau, autoturismul. Descotorosit de masina facuta praf, craioveanul a plecat din Constanta, indreptindu-se spre Deva. In cele din urma, dupa ce a dat ocol tarii, Costache a ajuns pe miinile oamenilor de ordine, care l-au gasit in Sibiu.


Din masina de lux, in duba politiei


Gabriel Costache a revenit in Craiova, la mijlocul lunii iulie, de aceasta data nu la volanul unei masini de lux, ci in masina politiei. El a fost invinuit de comiterea mai multor infractiuni: furt calificat, furt de folosinta in forma continuata, conducere fara permis si fuga de la locul accidentului. La data respectiva, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova l-au retinut pe Gabriel Florin Costache si l-au prezentat Judecatoriei Craiova cu propunere de arestare preventiva. Craioveanul a fost recent trimis in judecata pentru faptele mai sus amintite si risca o pedeapsa de la cinci la 15 ani de inchisoare. De fapt, el este cunoscut anchetatorilor, ca urmare a comiterii unor fapte similare pentru care a mai fost condamnat in trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS