10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn autotren incarcat cu motorina industriala s-a rasturnat

Un autotren incarcat cu motorina industriala s-a rasturnat

Un autotren inmatriculat in Serbia-Muntenegru, incarcat cu 24 de tone de motorina industriala, care se indrepta de la Craiova la Novi Sad, s-a rasturnat in afara localitatii Strehaia, din judetul Mehedinti.


Casanovici Velimir conducea ieri-dimineata un autotren incarcat cu motorina industriala, a pierdut controlul autocisternei, a iesit in afara partii carosabile si s-a rasturnat. Autocisterna s-a oprit intr-un lan de porumb, iar motorina s-a scurs pe cimp.


A fost nevoie de interventia pompierilor din orasul Strehaia, care au actionat cu apa si spuma. Pentru a nu se produce un scurtcircuit, au fost inlaturate bornele de la baterie. Multe case din localitatea Ciochiuta, precum si o statie peco din zona au fost in pericol de a sari in aer.


„Am intervenit cu mai multe efective de pompieri si cu o autospeciala cu apa pentru a inlatura motorina scursa pe cimp si pentru a elimina toate sursele ce ar fi putut provoca o tragedie. Interventia a fost foarte dificila si periculoasa, din cauza ca, daca s-ar fi produs o scinteie, masina ar fi putut sari in aer“, a declarat plutonierul Constantin Birau. Soferul tirului a fost transportat la Spitalul din Strehaia, pentru recoltarea de probe, iar in urma analizelor s-a constatat ca acesta avea 0,70 % alcool in aerul expirat.


„In urma analizelor a reiesit faptul ca soferul consumase bauturi alcoolice. Acesta a recunoscut ca a baut aproape cinci pahare cu vin in jurul orei 1.00, intr-un bar din Filiasi“, a spus Cornel Jianu, medicul de garda la Spitalului din Strehaia.


Pentru ca autotrenul care transporta motorina industriala sa fie repus in circulatie, a fost nevoie de o macara de mare tonaj. Pompierii au asistat intreaga actiune, intervenind cu apa din abundenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS