15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRetractare, retractare, dar spaga a fost data sau nu?

Retractare, retractare, dar spaga a fost data sau nu?

• Adrian Mititelu a trimis ieri redactiei GdS o declaratie in care isi retracteaza in totalitate afirmatiile si isi cere public scuze fata de consilieri • Unii alesi s-au declarat multumiti cu scuzele, altii au luat initiativa de a sesiza Parchetul • Primarul Solomon, acuzat si el de Mititelu intr-o emisiune TV, a declarat ca va face plingere penala impotriva patronului „Universitatii“ Craiova


Realizind ca risca sa intre pe mina organelor de cercetare penala pentru dare de mita, patronul „Universitatii“ Craiova, Adrian Mititelu, ne-a trimis ieri la redactie o declaratie in care retracteaza in totalitate afirmatiile calomnioase facute la adresa consilierilor municipali. „Am facut unele afirmatii care au lezat consilierii municipiului Craiova. In acest moment, consider ca am gresit facind acele afirmatii, pe care le retractez in totalitate. Cer scuze publice tuturor consilierilor onesti din cadrul Consiliului Local Craiova“, se spune in declaratia trimisa redactiei.


Mititelu afirmase luni seara, la postul local de televiziune TERRA SAT, ca a dat consilierilor locali o spaga de 20.000 de dolari pentru ca acestia sa voteze favorabil un proiect de hotarire in care avea interes. Este vorba de aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru pamintul pe care Mititelu il vinduse celor de la PIC Arges. Tot in acea seara, Adrian Mititelu l-a atacat si pe primarul Antonie Solomon, despre care a spus ca are o afacere necurata de doua milioane de euro, pe care o va da in vileag. Cu toate ca retracteaza tot ce a spus despre consilieri, Mititelu nu isi cere scuze si fata de primarul Solomon. Primarul, care nu este vizat de aceasta declaratie, a declarat ca va face plingere penala impotriva lui Mititelu. „Eu o sa ma gindesc foarte bine, pentru ca nu poate sa spuna asa, orice, despre primarul Craiovei. Consilierii sint cu treaba lor, dar eu o sa merg mai departe pe procedurile legale, cu plingere penala si asa mai departe. Sa dovedeasca tot ce a spus, ca fac eu afaceri de doua milioane de euro“, a spus Solomon. In schimb, unii dintre consilieri sint satisfacuti, in nume personal, cu aceasta retractare, dar au devenit suspiciosi in legatura cu toata povestea. Retractare, retractare, dar spaga a fost data sau nu? Unii alesi locali au declarat ca vor cere Parchetului audierea lui Mititelu in acest caz.


Cui a dat spaga?


Prezentam mai jos reactiile unora dintre consilierii locali, dupa ce au aflat ca Adrian Mititelu a spus ca a dat spaga de 20.000 de dolari consiliului, apoi si-a retractat afirmatiile.


Nicolae Marinescu (PD): „Nimeni nu face asemenea declaratii in public. Dar lui i-a placut sa faca declaratii la TV si l-a luat valul. Mi se pare suficient ca a retractat, eu personal ma declar satisfacut“.


Constantin Stamatoiu (PRM): „Imi pare bine ca recunoaste. Dar era mai bine sa se gindeasca de zece ori inainte sa spuna prostii, pentru ca la Parchet nu cred ca poti sa retractezi asa de usor, fiind o afirmatie foarte grava. Poate ca ceva din ce a spus este adevarat“.


Ionut Stroe (PNL): „Sincer sa fiu, prin acele afirmatii raul este deja facut. E foarte usor sa faci rau, este foarte greu sa repari. Din cite am vazut prin presa, domnul Mititelu nu este la prima afirmatie iresponsabila pe care o face la adresa CL Craiova. Ne-am sunat reciproc si consilierii vor lua o decizie daca merg mai departe dupa ce ne vom intilni toti. Cu parere de rau, am observat ca in sondajul de pe pagina de internet a GdS, foarte multi cititori cred ca alesii au luat spaga. Orice rectificare ulterioara lasa o unda de suspiciune asupra consilierilor locali. De asta spuneam ca raul este deja facut“


Mihai Neagoe (PSD): „Bine ca recunoaste. Eu personal, ca si om, ma declar satisfacut. Mai departe, e treaba altora ce vor sa faca. Ca si consilier, daca exista vreo initiativa in acest sens, voi lua o atitudine dupa ce ne vom intilni toti“.


Petre Gongu (PSD): „Consilierii o sa ceara Parchetului sa-l cheme la audieri si sa spuna cui a dat spaga. Ne-am sunat unii pe altii dupa ce am auzit despre ce este vorba si asta a fost discutia. Miine (astazi – n.r.) o sa ne intilnim ca sa hotarim ce si cum“.


PNA, la dispozitia „consilierilor spagari“


„Parchetul National Anticoruptie se poate autosesiza pentru a face o serie de verificari, ramine de vazut. Exista, de asemenea, posibilitatea ca persoanele lezate sa depuna o plingere penala pentru calomnie. Fapta este inca incriminata de legea penala. Mai este si situatia adversa, cind acei consilieri se pot autodenunta daca intr-adevar ei au luat mita“, a declarat Gabriela Neagu, purtatoare de cuvint a PNA Bucuresti. (M.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU