20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRazie cu politisti minori la Runcu

Razie cu politisti minori la Runcu

• Adjunctul sefului de post din comuna Runcu isi ia fiul, de 14 ani, in raziile efectuate in discotecile si barurile din localitate • Agentul-sef Gheorghe Paunescu a declarat ca vrea sa isi „scoleasca“ fiul pe teren, ca sa fie pregatit pentru clipa in care va deveni politist • Gheorghe Paunescu se teme ca, pina va creste fiul sau, se vor desfiinta scolile de politisti • Nici primarul din Runcu nu si-a neglijat copilul, acesta fiind administratorul discotecii pe unde „trece“ uneori razia


Tinerii care merg la discoteca din comuna gorjeana Runcu au de ce sa se teama, intrucit la postul local de politie a intrat in actiune fiul agentului-sef Gheorghe Paunescu, adjunctul sefului de post. Baiatul are numai 14 ani si este luat de tatal sau la fiecare razie efectuata de oamenii legii, in vederea mentinerii linistii si ordinii in discoteci si pe raza comunei. Ultima actiune de acest gen a fost organizata impreuna cu Politia municipiului Tirgu Jiu. Una dintre tintele alese de politistii de la Ordine Publica si Economic a fost discoteca din Runcu, unde tinerii se distreaza la fiecare sfirsit de saptamina. Nu mare le-a fost uimirea politistilor din Tirgu Jiu, care au coordonat razia, sa constate ca au un ajutor de nadejde, fiul agentului-sef Gheorghe Paunescu. Acesta din urma este adjunctul sefului de post, care se afla in concediu. La postul de politie se afla si primarul comunei Runcu, Nicolae Caramete, a carui masina fusese implicata intr-un accident de circulatie. Actiunea a debutat putin inainte de miezul noptii, insa politistul din comuna a declarat ca stia de razie cu doua zile inainte. Primul obiectiv controlat a fost discoteca SC Elviroxan Com SRL, firma administrata de Constantin Caramete, fiul primarului.


Minipolitistul in actiune


Oamenii legii au fost intimpinati de patronul discotecii, Constantin Caramete. Acesta avea pregatit dosarul cu actele firmei si cu toate documentele pentru marfa care exista in bar. La un moment dat si-a facut aparitia si primarul Caramete, nemultumit ca a fost fotografiat de ziaristi. Suparat ca tot i se faceau poze, edilul l-a agresat pe un fotoreporter, motiv pentru care a primit avertisment din partea politiei. Nereguli nu au fost gasite in discoteca, in afara de faptul ca cinci minori consumau bere. Pentru acest lucru, fiul primarului risca o amenda in valoare de 10.000.000 de lei.


Politistii au fost urmati pas cu pas de fiul agentului Paunescu, un baiat de 14 ani, elev la scoala generala. Copilul este mindru ca tatal sau vrea sa il faca politist si ca poate sa mearga in actiuni. Minipolitistul poarta cercel in ureche, la fel ca si politistii din filmele americane. „Vreau sa il fac politist si il iau peste tot cu mine. Asa invata munca de teren si cum sa lucreze cu oamenii. Sint suparat ca o sa se inchida scolile de politisti pina se face el mare. O fi minor acum si nu o avea voie sa mearga neinsotit in razii prin discoteci, dar il insotesc eu. Nu e nici o problema. O sa capete experienta!“, a declarat agentul-sef Gheorghe Paunescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS