9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea Liceului ICM nr. 2 Craiova acuza patronul SC POIANA SRL ca incalca legea

Conducerea Liceului ICM nr. 2 Craiova acuza patronul SC POIANA SRL ca incalca legea

• Cele doua parti isi disputa un atelier-scoala • Directorul Radu Andrei spune ca Virgil Poiana a blocat intrarea elevilor in imobil, desi liceul a obtinut in justitie accesul in atelier


Directorul Grupului Scolar Industrial ICM nr.2 Craiova, Radu Andrei, continua razboiul cu SC POIANA SRL, pentru dreptul de folosinta a unui atelier-scoala, pe care patronul societatii, Virgil Poiana, sustine ca l-a cumparat de la SC MAT SA, uzina care il avea in custodie. Atelierul cu pricina a fost vizat de Virgil Poiana pentru a-si extinde service-ul auto pe care il detine in str. Vlad Tepes nr. 2. In acest fel, SC POIANA a intrat in conflict cu liceul. Directorul ICM nr. 2, Radu Andrei, spune ca spatiul este domeniu public al municipiului si ar trebui sa se afle in custodia institutiei de invatamint, pentru ca elevii sa-si poata desfasura aici orele de practica. Disputele dintre patronul Virgil Poiana si directiunea liceului au fost in toi in cursul acestei veri. La sfirsitul lunii mai, Poiana a sudat usile atelierului, nemaipermitind accesul elevilor in incinta. Ulterior,Consiliul Local (CL) Craiova a dat in judecata SC MAT SA, cerind anularea contractului de vinzare-cumparare prin care intreprinderea a instrainat imobilul catre SC POIANA SRL. Pe deasupra, Grupul Scolar Industrial ICM nr. 2 a obtinut pe calea justitiei o ordonanta prezidentiala care obliga societatea POIANA sa permita accesul elevilor in incinta atelierului-scoala.


Cu toate acestea, directorul Radu Andrei sustine ca masura nu este respectata. „La inceput, au deblocat usile, insa ulterior iar nu ne-au mai dat voie sa intram. Acum trebuie sa dam corigentele si nu avem unde. Ii tin pe copii pe aici, prin curtea liceului. Am facut si sesizari pe la politie, dar politia o scalda“, a declarat directorul Radu Andrei. Directorul spune ca impreuna cu cadrele didactice va face un protest in fata imobilului, pe 12 septembrie, in prima zi de scoala.


„Daca nu se face dreptate, pe 12 septembrie, cind se deschide anul scolar, profesorii si elevii se vor posta in fata atelierelor asteptind ca legile sa fie respectate si aplicate in litera lor. Pina la urma, este pus in pericol locul de munca a peste 80 de profesori si personal nedidactic. In scoala invata peste 600 de elevi“, a spus acesta.


Finantare PHARE de 100.000 de euro, dusa pe apa simbetei


Pe de alta parte, patronul SC POIANA SRL, Virgil Poiana, recunoaste ca nu mai permite accesul elevilor in incinta liceului, dar spune ca are depozitate acolo utilaje pe care le-a cumparat recent.


„Ordonanta prezidentiala avea valabilitate pina pe 27 iunie, cind se termina scoala. Era vremelnica. Eu am cumparat si utilajele din interior, sint banii mei in joc. Nu vreau sa-mi dispara din utilaje“, a afirmat acesta. Intr-adevar, in hotarirea Tribunalului Dolj se face referire la data de 27 iunie, dar se spune ca ordonanta a fost ceruta pina la finalizarea procesului pe rol, prin care CL Craiova cere anularea contractului de vinzare-cumparare dintre MAT si SC POIANA, dosar ce avea termen la acea data. Trebuie sa mai mentionam ultimele precizari facute de directorul Radu Andrei. „Scoala noastra este cuprinsa in programul PHARE TVET de modernizare a invatamintului profesional si tehnic. Din cauza ilegalitatilor comise, s-a pierdut o finantare de 100.000 de euro, pentru reabilitarea spatiilor de instruire practica. In prezent, utilaje, aparatura si alte materiale didactice primite de scoala in cursul lunilor iulie si august, in valoare de aproximativ 60.000 de euro, se afla intr-o sala de clasa si nu pot fi instalate si folosite conform scopului pentru care au fost achizitionate“, a incheiat directorul Andrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS