14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicrobuzul de Dutulesti a intrat intr-o coloana de militari

Microbuzul de Dutulesti a intrat intr-o coloana de militari

Un caporal de la o unitate militara craioveana si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie, dupa ce un microbuz a intrat in plin intr-o coloana de militari care se deplasa regulamentar catre locul de desfasurare a unei aplicatii. Ieri-dimineata, in jurul orei 5.30, o coloana formata din 12 militari angajati pe baza de contract, de la unitatea militara craioveana UM 01083, a plecat in mars catre locul de desfasurare a unei aplicatii. Trebuia sa ajunga in apropierea comunei Simnicu de Sus. Deplasarea s-a facut pe jos, conform regulamentelor militare: atit in fata coloanei, cit si in spatele acesteia se afla cite un militar care purta intr-o mina stegulete de semnalizare, iar in cealalta mina o lanterna cu care sa-si semnaleze prezenta. Coloana a traversat podul de peste triaj si a iesit din Craiova pe drumul judetean DJ 605. Militarii n-au apucat sa ajunga la destinatie pentru ca, in apropierea padurii de la tancodrom, s-a intimplat nenorocirea.


Caporalul a fost purtat pe capota masinii mai multe zeci de metri


Venind dinspre Craiova, microbuzul Mercedes cu numarul de inmatriculare DJ-06-JYS, care facea cursa Craiova – Dutulesti, a ajuns din urma coloana militara la aproximativ patru kilometri de oras.


Circulind cu viteza, in ciuda carosabilului umed, soferul microbuzului – Adrian Dumitrescu, de 36 de ani – nu a observat semnalele luminoase pe care militarul din urma coloanei i le-a facut cu lanterna si a intrat cu masina in acesta. Lovit cu partea dreapta fata a microbuzului, caporalul Florentin Iancu, de 29 de ani, din Craiova, militar angajat pe baza de contract la UM 01083 din localitate, a fost dus pe botul autovehiculului mai multe zeci de metri, pina cind soferul si-a dat seama ce a facut si a oprit.


Militarii din coloana au trait si ei clipe de cosmar, vazindu-si camaradul luat pe capota microbuzului si aruncat cit colo. Caporalul Florentin Iancu a suferit rani deosebit de grave. Ambulanta chemata la fata locului l-a dus catre spital, insa militarul a decedat pe drum, in ciuda eforturilor cadrelor medicale de a-l tine in viata.


Dupa primele cercetari, lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova au stabilit ca accidentul de circulatie s-a produs din cauza neatentiei in conducere a soferului de microbuz. Conducatorului auto i-a fost intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si, pentru fapta sa, risca pina la sapte ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII