14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou-nascut abandonat intr-o cutie de carton a fost salvat de locatarii unui bloc din Tirgu Jiu

Un nou-nascut abandonat intr-o cutie de carton a fost salvat de locatarii unui bloc din Tirgu Jiu

• Micutul, in virsta de numai citeva zile, se cheama Alexandru • Acesta a fost botezat de angajatii Spitalului din Tirgu Jiu • Politia o cauta pe cea care l-a abandonat pe baietel


O intimplare care ar fi putut avea un final tragic s-a incheiat in mod fericit, datorita citorva cetateni din Tirgu Jiu.


Viata unui baietel in virsta de numai patru zile a fost salvata de un grup de locatari ai blocului 26, situat pe strada Alexandru Ioan Cuza. Ieri-dimineata, in jurul orei 2.30, citeva familii care au apartamentele pe scara doi au intrat in alerta, dupa ce au fost anuntati de un vecin ca la usa apartamentului patru se afla o cutie de carton in care este un nou-nascut.


Treziti de zgomotul care se auzea pe casa scarii, cetatenii au iesit sa vada ce se intimpla si au descoperit cutia de carton care era inchisa. Initial, toata lumea a crezut ca este vorba de un catel abandonat, insa, dupa ce au dat la o parte capacul de carton, si-au dat seama ca era de fapt un baietel. Micutul fusese lasat la usa apartamentului respectiv de cea care ii daduse viata.


„Nu vreau sa ma gindesc ce am fi facut daca l-am fi gasit mort in cutie“


Salvatorii bebelusului si-au dat seama ca acesta plingea, pentru ca nu mai fusese hranit de mult timp. Unul dintre cetateni l-a luat acasa si a sunat imediat la politie si la ambulanta. O salvare a sosit de altfel la fata locului si l-a transportat pe baietel la spital:


„Nu am stiut ce este in cutia de carton. Am crezut ca este vorba de un pui de ciine, cum se mai intimpla de obicei sa fie aruncati. Poate ii ia cineva… Nu credeam ca o sa vedem asa ceva in viata noastra. Nici nu imi inchipui de cind nu a mai mincat, pentru ca nu arata deloc bine. Ne-am linistit ca traia si am sunat imediat la spital. Nu vreau sa ma gindesc ce am fi facut daca l-am fi gasit mort in cutie, ca pe un catel parasit. A fost lasat singur, in topiul noptii. Daca nu plingea, cred ca abia dimineata l-am fi descoperit si cine stie ce s-ar fi putut intimpla…. Mai sint si ciini pe aici prin fata blocului. Bine ca a ajuns la spital si e ingrijit acolo“, au spus citiva dintre locatarii blocului 26, care au fost martori ai intimplarii petrecute in noaptea de luni spre marti.


Medicii l-au botezat Alexandru


Cadrele medicale de la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu care s-au ocupat de bebelus l-au botezat ieri pe baietel. Dupa ce au consultat calendarul crestin-ortodox, angajatii spitalului au hotarit sa ii puna numele Alexandru, dupa sfintul care era sarbatorit pe 30 august. Acestia spera ca numele sa ii poarte noroc, mai ales ca micutul a avut deja o sansa ca a fost salvat. Mai tirziu poate isi va gasi chiar o familie, poate din rindul salvatorilor sai, dupa cum spera cadrele medicale. Intre timp insa, Inspectoratul Judetean de Politie Gorj a declansat o ancheta in acest caz, pentru a o descoperi pe cea care si-a abandonat copilul la usa unui apartament din blocul numarul 26.


„Nu se stiu prea multe date despre acest caz. Cei de acolo, din bloc, l-au salvat. Copilul are o greutate de aproape doua kilograme si este bine in acest moment. A fost demarata o ancheta la politie si urmeaza sa fie identificata cea care l-a abandonat. Se vor stabili si infractiunile de care se face vinovata mama si vor fi luate masurile corespunzatoare“, a precizat comisarul Cornelia Micu, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului Judetean de PolitieGorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS