16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLicitatia pentru programul „Laptele si cornul“, anchetata de procurorii gorjeni

Licitatia pentru programul „Laptele si cornul“, anchetata de procurorii gorjeni

• Patronii firmelor DEBORA si LEXI STAR sint cercetati pentru inselaciune • Membrii Comisiei de selectare a dosarelor sint anchetati pentru abuz in serviciu


Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a deschis o ancheta penala cu privire la modul in care a fost desemnata firma cistigatoare a licitatiei electronice pentru distribuirea laptelui si cornului elevilor gorjeni, aceasta fiind societatea DEBORA SRL din Danesti. Numai ca aceasta firma apartine sotiei lui Alexandru Lupulescu, care a participat si el la licitatie, dar cu firma LEXI STAR. Aceasta societate a distribuit anul trecut produsele elevilor gorjeni, iar cei doi administratori au reusit sa pastreze afacerea in familie. Conducerea Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj s-a autosesizat din presa in legatura cu aceasta situatie si a deschis un dosar penal. Gheorghe Emil Mota, prim-procurorul Parchetului Gorj, a spus ca cei doi oameni de afaceri, sot si sotie, care au participat cu firme diferite la licitatia electronica, sint cercetati pentru inselaciune in conventie, iar membrii Comisiei de selectare a dosarelor, din care fac parte lucratori din cadrul Consiliului Judetean Gorj, vor fi anchetati pentru abuz in serviciu. „Vom verifica modul in care s-a desfasurat licitatia si cum s-a facut selectia dosarelor. Vom verifica si modul in care s-a derulat anul trecut contractul“, a declarat Emil Mota.


O firma cu sediul intr-un sat a obtinut un contract de zeci de miliarde


Pentru programul guvernamental „Laptele si cornul“ s-au inscris la nivelul judetului patru firme: DEBORA SRL Danesti, LEXI STAR SRL, ALMEIRA SRL si SC SUCCES NIC COM SRL, ultimele trei din Tirgu Jiu. Firma DEBORA a fost declarata cistigatoare, cu un pret de 8.211 lei vechi, cu TVA, pentru un pachet. Aceasta firma va distribui laptele si cornul pentru 31.568 de elevi din judetul Gorj. Valoarea zilnica a pachetelor este de aproximativ 260 de milioane de lei. Patronii firmelor DEBORA si LEXI STAR sint Maria si Alexandru Lupulescu, sot si sotie. Conform informatiilor de la Registrul Comertului, societatea DEBORA a fost infiintata in anul 2004 si are sediul in comuna Danesti, satul Bucureasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS