13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagdalena si Claudio au adus bucurie in sufletele a trei copii

Magdalena si Claudio au adus bucurie in sufletele a trei copii

O familie din Italia a venit in România pentru a-i ajuta pe copiii care traiesc singuri pe o creasta de munte din Defileul Jiului. Magdalena si Claudio Colaianni le-au adus micutilor haine si alimente. Magdalena, care este originara din Craiova, s-a stabilit de citiva ani in Italia, unde l-a cunoscut pe Claudio. Cei doi au aflat, in luna martie, din GdS, despre povestea familiei Egyed – o mama de 38 de ani care isi creste singura cei patru copii si o nepoata, intr-o cabana veche de 100 de ani, pe o creasta de munte in Defileul Jiului.


Magdalena si Claudio si-au propus sa vina in România cind au aflat despre povestea celor sase suflete care traiau in salbaticie, pe o creasta de munte in Defileul Jiului. Prima care s-a interesat de existenta Georgetei Egyed, care isi creste singura cei trei copii si o nepotica, intr-o casuta fara curent si fara alte utilitati, a fost Magdalena. Tinara Maria Magdalena Casota s-a nascut in Craiova si, in urma cu mai multi ani, a plecat in Italia, unde l-a cunoscut pe Claudio Colaianni, un instructor de karate, cu care s-a casatorit. Citind editia de pe internet a GdS, Magdalena a descoperit viata plina de necazuri si lipsuri de care au parte micutii impreuna cu mama lor. Vointa femeii care si-a reparat singura casa si zi de zi incerca sa faca rost de hrana pentru copiii sai a impresionat-o pe fosta craioveanca. Aceasta are rude si in Gorj, lucru care a determinat-o sa isi doreasca si mai mult sa ajunga la casuta saracacioasa din Defileul Jiului.


„Am vrea sa revenim…“


Incarcati cu trei saci de haine si citeva plase cu alimente, Magdalena si Claudio au urcat pe munte, prin padure, pe poteca serpuita ale carei trepte au fost sapate in pamint chiar de Georgeta Egyed. „Am vrut sa vin aici si l-am convins si pe Claudio ca trebuie sa ii ajutam. Le-am adus haine groase pentru la iarna. Nu stim cu ce o sa se incalzeasca ei. Am vrea sa revenim, daca s-ar putea…“, a spus Magdalena, in timp ce privea spre casa aflata la marginea padurii. Acasa nu era nimeni, doar ciinele care pazea cabana. In jurul locuintei se afla o gradina de zarzavaturi, despre care Georgeta Egyed le povestise, in urma cu sase luni, reporterilor GdS, ca doreste sa o infiinteze. De asemenea, in apropierea cotetului ciinelui se puteau observa citeva rate, gaini, dar si doi-trei iepuri inchisi in spatele unei plase de sirma. In interior, aceeasi saracie si o luminare lipita de tocul usii. „Aceasta este aprinsa numai seara, citeva minute“, a povestit Dorel Dinca, cumnatul Georgetei Egyed, venit sa le aduca de mincare micutilor.


Trei copii pe munte


Dorel Dinca este cel care mai are din cind in cind grija de copii. Din nefericire, acestia au ramas singuri. „Fata cea mare nu mai este – a plecat cu copilul, iar Georgeta e la spital, operata. Eu vin simbata si plec luni. Mai mult nu pot sa fac – le mai aduc de mincare. Lucrez aici, mai sus, la tunelurile care se sapa in munte pentru hidrocentrale. In casa au mai ramas trei copii si stau singuri, pina ma intorc eu. Au fost si pe la Geogeta, pe la spital… Ce sa faca si ei? Asta a fost norocul lor. Sper sa se intoarca maica-sa cit mai repede acasa. Eu mai mult de atita nu am ce sa fac. Stiu ca o duc greu aici, singuri, dar o sa se rezolve si treaba asta cumva“, a spus Dorel Dinca. Fara sa aiba pe nimeni, cei trei copii – Catalin, de noua ani, Marinela, de zece ani, si Gabriel care are 12 ani – infrunta viata grea de munte. S-au obisnuit ca mama sa nu le mai fie alaturi, dar spera ca intr-o zi singuratatea lor va lua sfirsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS