20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Runcu, Nicolae Caramete - cercetat in sase dosare penale

Primarul din Runcu, Nicolae Caramete – cercetat in sase dosare penale

• Trei dintre dosarele penale ale edilului din comuna gorjeana Runcu se afla in lucru la Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu si vizeaza infractiuni de abuz in serviciu • Alte trei dosare sint inregistrate la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj • Cea mai noua ancheta, care il priveste pe Nicolae Caramete, se refera la trecerea ilegala din domeniul public in cel privat a unei suprafete de padure, prin falsificarea unei hotariri de consiliu local


Primarul localitatii gorjene Runcu, Nicolae Caramete, i-a pus la munca pe procurorii si politistii din judet. Dosare care vizeaza activitatea de edil a lui Nicolae Caramete sint inregistrate atit la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, cit si la Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu. In citeva dintre dosare este cercetat si „mina dreapta“ a primarului Caramete, respectiv viceprimarul din Runcu, Adrian Cimpeanu. Potrivit procurorului Tinela Mota, prim-adjunctul sefului Parchetului Local Tirgu Jiu, in primul dosar inregistrat in acest an sint cercetati, pe linga edilul Caramete, si viceprimarul Adrian Cimpeanu, Camelia Vladut, secretara Primariei Runcu, precum si Dumitru Blendea, un cetatean din localitate. Primii trei sint acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, iar Blendea este anchetat pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in declaratii. Cazul se refera la trecerea unei suprafete de padure din domeniul public in cel privat, precum si la eliberarea, fara respectarea legii, a unor titluri de proprietate. Politia a propus o solutie de neincepere a urmaririi penale. In al doilea dosar, Caramete este cercetat pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, iar in cel de-al treilea dosar acuzatiile care i se aduc atit edilului Caramete, cit si vicelui Cimpeanu sint de abuz in servciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si uz de fals.


Au fabricat o hotarire de consiliu local


La Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj sint in lucru alte trei anchete care il vizeaza pe edilul din Runcu. Doua dintre acestea fac referire la abateri de la punerea in aplicare a Legilor fondului funciar si la neintocmirea documentatiilor pentru eliberarea de titluri de proprietate, dupa cum a precizat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului Judetean.


Ultimul dintre cele trei dosare (509/p/2005) a fost inregistrat pe 8.08.2005. Procurorii si politistii ancheteaza modul in care o suprafata de padure a fost trecuta ilegal din proprietate publica, apartinind primariei, in proprietate privata. Primarul impreuna cu Pantelimon Dobriceanu, referent al institutiei, si Camelia Vladut, secretar, au pus la cale o afacere in care au fost puse la bataie 4,5 ha de padure. Oamenii legii au descoperit ca toti cei trei au redactat si emis in fals hotarirea nr. 8/21.03.1999 a Consiliului Local Runcu, prin care au transferat din domeniul public in cel privat suprafata amintita de padure, situata in punctul Valea Toplicioara-Seaca. Intreaga afacere a fost realizata fara aprobarea consiliului local. Oficialii din primarie au emis documentul dupa ce acea portiune de padure fusese deja vinduta catre SC Lafarge-Romcim SA Bucuresti – sucursala Tirgu Jiu. Instrainarea s-a facut conform unui contract de vinzare-cumparare autentificat de un notar public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS