16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDumitru Udroiu, directorul DGFP Gorj, a fost tras pe linie moarta

Dumitru Udroiu, directorul DGFP Gorj, a fost tras pe linie moarta

• Noul director interimar al Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj este Gheorghe Paraschivu, sustinut de PNL • Paraschivu are numai 35 de ani si devenise, de putina vreme, director adjunct al lui Udroiu • Ex-directorul Finantelor Publice a rezistat aproape sase ani in functie si a cochetat cu PSD • De numele lui Udroiu se leaga citeva dosare penale, dar si una dintre cele mai mari vile detinute de un functionar public din Gorj • SC NADA SRL, specializata in comertul cu materiale de constructii, este firma care a rotunjit veniturile familiei Udroiu, fiind trecuta pe numele sotiei lui Dumitru Udroiu


Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj are, de ieri, un nou sef in persoana lui Gheorghe Paraschivu, cel care devenise de citeva saptamini director executiv adjunct. Paraschivu are 35 de ani si a activat o perioada ca sef al Serviciului Investigatii Fiscale, dupa care s-a prezentat la concursul organizat de Ministerul Finantelor, pentru ocuparea postului de director adjunct al DGFP Gorj. Noul interimar al Finantelor Publice a fost numit printr-un ordin emis de ministrul de finante, in care se mentioneaza ca Gheorghe Paraschivu a preluat functia din 18 august. Dumitru Udroiu a aflat ca urmeaza sa isi piarda postul si a solicitat, cu o zi inainte, sa fie transferat la alt serviciu din cadrul DGFP. De schimbarea lui Udroiu se vorbea de citeva luni la nivelul directiei, insa, la un moment dat, se parea ca acesta a intrat in gratiile sefilor Aliantei „Dreptate si Adevar“ Gorj. Postul trebuia sa revina, prin protocol, Partidului National Liberal, condus de subprefectul Dan Ilie Morega. De numele lui Udroiu se leaga insa multe controverse, in special referitoare la relatia de prietenie cu ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, precum si cu omul de afaceri româno-american Clement Mocanu.


Vila, dosare penale si firma


Dumitru Udroiu a fost unul dintre cei mai longevivi sefi de institutie publica din judetul Gorj. A rezistat in functie sub mai multe regimuri politice si a dezvoltat o relatie de prietenie cu fostul lider al PSD Gorj, Nicolae Mischie. De altfel, Dumitru Udroiu a si cotizat la PSD, fara a fi insa membru al acestei formatiuni politice. Fostul sef al finantelor gorjene a fost audiat cu doua luni in urma in dosarul „Arma lui Mischie“, dind o declaratie mai mult decit favorabila fostului presedinte al CJ Gorj, judecat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda cu arme. La un moment dat, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Dumitru Udroiu, intr-un dosar care viza vinzarea succesiva a unui imobil, in vederea incasarii de la stat a taxei pe valoarea adaugata. In centrul afacerii s-a aflat Mihai Birsescu. Alt dosar in care Udroiu a fost acuzat ca ar fi primit mita este cel care are la baza o plingere depusa la PNA de afaceristul româno-american Clement Mocanu. Este vorba in principal de lucrari efectuate de firma SC ARC SA Tirgu Carbunesti la vila lui Udroiu. Acesta din urma a reusit sa isi construiasca, la citiva kilometri de Tirgu Jiu, o casa impresionanta, despre care se spune ca ar fi una dintre cele mai mari detinute de un functionar public din judet. Cu toate ca s-a aflat la conducerea DGFP, directorul Udroiu nu a neglijat nici afacerile firmei NADA SRL, administrata de sotia acestuia. Societarea are ca obiect de activitate comertul cu materiale de constructii, iar cifrele de afaceri au depasit citeva miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS