13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Bradesti, Grasseto face valuri

La Bradesti, Grasseto face valuri

Reabilitarea drumului european 70 Craiova – Turnu Severin a inundat o parte din comuna Bradesti. Primarul Stefan Strenoiu acuza societatea Grasseto Lavory, titularul lucrarilor de reabilitare a drumului, de faptul ca a executat lucrari de proasta calitate la rigolele de scurgere a apelor pluviale, a infundat canalele de scurgere care traversau soseaua si nu a executat podetele de acces la drumul european. Localnicii sint furiosi pe italienii de la Grasseto care ignora autoritatile locale tratind cu indiferenta incercarile repetate de a se ajunge la masa tratativelor.


Zeci de case din comuna Bradesti au fost inundate dupa ploile de ieri, apa si milul patrunzind in locuintele oamenilor. Drumul european care imparte comuna in doua a fost suprainaltat in asa fel incit casele oamenilor au ramas cu aproximativ doi metri sub nivelul soselei. Rigolele de scurgere a apelor pluviale care marginesc soseaua au dimensiuni diferite calculate dupa criterii pe care nu le intelege nimeni: intr-un loc, rigola are latimea de un metru, in alt loc, de 50 cm, iar in locurile cele mai afectate de inundatii, latimea rigolei nu depaseste 25 cm.


Apele care se scurg de pe versanti se lovesc in terasamentul soselei suprainaltate dupa care se reintorc in curtile oamenilor. „Rigolele italienilor nu preiau decit apa de pe sosea. Apa care vine peste noi de pe dealuri se loveste in soseaua lor si se intoarce in casele noastre ca un val furios. Am incercat sa discutam cu reprezentantii italienilor de la Grasseto, dar nu ne baga in seama. La primarie nu avem nici macar o copie a proiectului care afecteaza comuna noastra. Pentru ca lucreaza alandala, ploile au sapat sub terasament in asa fel incit bucati din soseaua care nu a fost marginita cu rigole stau sa se prabuseasca. Noi am avut cinci poduri care traversau soseaua pe sub asfalt si care preluau apele pluviale de pe versanti ducindu-le printr-un canal spre Jiu. Acum au venit italienii si au astupat podurile, au astupat canalele de scurgere si au turnat balast in dreptul vechilor poduri in asa fel incit apa nu mai are pe unde sa se scurga“, a spus Stefan Strunoiu. Primarul a cerut la prefectura pompe pentru a scoate apa din casele oamenilor, dar pina ieri, ora 16.00, nimeni nu catadicsise sa-i dea vreun raspuns.


Localnicii sint furiosi ca nu mai pot iesi din curtile caselor din cauza lipsei cailor de acces si acuza si ei reprezentantii firmei italiene de purtare abuziva si lipsa de cooperare. „Reprezentantii italienilor nici nu ne baga in seama. Isi bat joc de noi. De luni de zile nu mai pot sa ies din casa pentru ca nu am pe unde si sint femeie batrina, nu ma pot cocota pe stinghia care atirna peste haul pe care l-au facut ei. Nu mai putem sa suportam. Au ajuns astia sa faca legea la noi in tara, iar prefectul se face ca ploua la toate plingerile noastre“, a spus Eugenia Vulturescu, o localnica „sechestrata“ in casa. Societatea Grasseto a subcontractat lucrarile de executare a rigolelor si podetelor unei alte societati din Satu Mare ai carei angajati dormeau beti turta ziua in amiaza mare linga gardul unui localnic. Ca intr-un adevarat film cu mafioti, nimeni nu vrea sa spuna numele societatii la care este sau nu angajat si toti barbatii care nu erau suficient de beti ca sa doarma se ascundeau care incotro, facindu-se ca nu au habar de problemele pentru care bradestenii mai au putin si ies cu furcile in strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS