17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDierk Zeigert, directorul general al News Outdoor, un diplomat intr-o agentie de publicitate

Dierk Zeigert, directorul general al News Outdoor, un diplomat intr-o agentie de publicitate

Dierk Zeigert, directorul general al News Outdoor, este un diplomat care la numai 28 de ani atingea cea mai inalta functie intr-o ambasada si un „tough bussiness-man“, dupa cum il descriu partenerii sai de afaceri. La 1 iunie 2004 a fost numit director general al News Outdoor România, ramura a Companiei News Corporation, cu reprezentante in Bucuresti, Constanta, Iasi, Satu Mare, Brasov, Craiova si Cluj.


A venit de la o renumita agentie de publicitate din Germania, la News Outdoor, o firma care a gasit dintotdeauna resursele necesare, timp, energie si bani sa investeasca si in oamenii cu dizabilitati fizice sau psihice si sa-i ajute sa se integreze in societate. Dierk este un manager care a inteles ca a face acte de caritate nu inseamna a-ti promova firma, ci a ajuta efectiv, iar el, ca reprezentant al unei corporatii puternice, are si o responsabilitate sociala. In acest sens, chiar de la venirea in tara, el a contactat ambasadele si primariile pentru identificarea orfelinatelor care au in grija copii cu dizabilitati fizice si psihice, pentru a-i integra in sisteme coerente de sanatate si pentru a dezvolta programe de institutionalizare a copiiilor strazii.


News Outdoor ocupa locul doi in topul companiilor de publicitate outdoor din România si a ajuns la performanta de a fi cautata de clienti si nu invers, motiv pentru care si-a asumat cu mindrie rolul de lider de piata in outdoor advertising si se straduieste sa-i invete si pe altii ca panourile publicitare nu reprezinta o simpla legatura vizuala intre un punct A si unul B, ci un mod de comunicare eficient, cu oamenii, cu potentialii clienti, o carte de vizita pentru straini, un mod de implicare in viata individului si, nu in ultimul rind, stabilirea unor standarde ridicate de viata.


„Familia Paunescu a inteles ca mass-media sint o afacere“


Dierk Zeigert este absolvent de Stiinte Economice si Filologie, fost diplomat cu background in Relatii Publice si in mediul de afaceri, care a pus pe picioare companii in Rusia, Turcia, Polonia, Cehia, Portugalia, Germania, România, Austria, Statele Unite ale Americii.


Ca un om de afaceri priceput, primul lucru pe care l-a facut dupa preluarea firmei din România a fost sa restructureze compania, sa asigure o comunicare buna cu partenerii, sa se faca cunoscut pietei si mediului de afaceri autohton si sa elaboreze impreuna cu B1 TV, componenta a News Corporation, proiecte care sa includa si acte de caritate. „Familia Paunescu a inteles ca mass-media sint o afacere si s-a lansat puternic pe piata, iar noi am sprijinit-o si am adus cunostintele noastre, reusind impreuna sa cream un trust care s-a impus ca un reper pe piata. Ne-am incurajat oamenii sa se simta parte integranta a News Corporation si sa capete sentimentul culturii organizationale“, a spus Zeigert.


Ratiunea actelor de caritate


Autoritatile române, in special primariile, au inteles intentiile companiei reprezentate de Dierk Zeigert si i-au acordat sprijinul necesar in sensul identificarii acelor orfelinate care au nevoie de resurse pentru a-i ajuta pe copii. Chiar de anul trecut, de la venirea in România, News Outdoor, prin intermediul directorului sau general, a organizat o petrecere de Craciun pentru copii, cu daruri si un Mos cu tolba plina.


Exista o ratiune pentru care Dierk Zeigert isi doreste sa ajute copiii handicapati – nu se fereste sa foloseasca acest termen pentru ca il considera strict o chestiune de hipercorectitudine si intelegere coerenta a intentiilor altora – pentru ca are o fata de patruzeci de ani, cu un handicap locomotor, care locuieste impreuna cu el si sotia. Cealalta fiica a lui Dierk are 37 de ani si are un copil de 13 ani.


Este un om de afaceri care nu uita niciodata ca are o familie care-l asteapta la Berlin, un familist convins, un tata care este mai mult un prieten al fiicelor decit un parinte autoritar. Unul dintre regretele lui Dierk este ca pierde momente importante din viata nepotului sau adolescent, care este, mai nou, pasionat de tobe.


„Credem cu tarie in puterea copiilor de a face sa renasca o natiune“


Faptul ca News Corporation este dispusa sa faca acte de caritate a fost demonstrat si prin intermediul concertului de caritate „Intinde o mina de ajutor“ desfasurat in cadrul campaniei, „Solidar cu România“, lansata la initiativa omului de afaceri George Constantin Paunescu, partener de afaceri al lui Dierk. Astfel, Dierk Zeigert a facut un dublu gest de caritate. Omul de afaceri a cumparat in numele companiei pe care o reprezinta bilete la concert, in valoare de 100 de milioane de lei si majoritatea au fost donate copiilor din orfelinate, copiilor ce provin din familii cu o situatie materiala precara si copiilor cu handicap. Gestul lui a fost primit cu caldura si de artistii care au stat in culise pentru a le da copiilor autografe. Banii obtinuti in urma campaniei de ajutorare a sinistratilor sint destinati reconstruirii unei scoli, pentru ca atit Dierk Zeigert, cit si George Constantin Paunescu cred cu tarie in puterea copiilor de a face sa renasca o natiune. Toti cei carora apele le-au inghitit casele, scolile si i-au despartit de familii vor aprecia, mai tirziu, gestul unor oameni de afaceri care le-au dat sansa la educatie si care nu ezita sa intinda o mina de ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS