11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVacanta pe datorie

Vacanta pe datorie

• Daca nu ati economisit suficient pentru concediu, bancile va ajuta sa aveti vacanta mult visata • Oferta este variata, dar si costurile sint destul de mari


A venit luna august, cea mai cautata perioada pentru vacante si concedii. Multi viseaza o vacanta fara griji si fara sa se gindeasca la cheltuieli. Unii si-au pus bani deoparte si stau linistiti. Celorlalti le sar in ajutor bancile, care vin cu oferte tentante, dar costisitoare. Sumele minime care pot fi imprumutate au scazut in aceasta perioada pina la 600 de lei noi, iar cele maxime ating valori de zeci de mii de euro. Imprumutul trebuie facut insa dupa o atenta informare, pentru ca, dupa intoarcerea din vacanta, pe datornici ii asteapta rate si dobinzi mari.


Prin Banca Comerciala Româna ajungi pe meleaguri straine


De la Banca Comerciala Româna se pot obtine credite doar pentru vacante in strainatate. Banii se acorda persoanelor fizice atit pentru sejururi organizate de agentiile de turism, cit si pentru cele pe cont propriu. Suma maxima pe care o poate primi o persoana este de 5.000 de euro sau echivalentul in dolari, iar imprumutul se acorda pe cinci ani. Dobinda revizuibila este de 12,72% pe an pentru euro si de 13,275% pentru dolari.


Creditul se acorda numai daca solicitantul face dovada unui aport propriu minim de 15% din costul estimat al excursiei. Singurele garantii cerute sint dovada venitului lunar net realizat de persoana care cere imprumutul impreuna cu familia sa si polita de asigurare de viata pentru solicitant, incheiata cu o societate de asigurari, cu cesionarea drepturilor de incasare in favoarea bancii.


O parte din banii imprumutati, maximum 25%, pot fi pusi la dispozitia clientului cash, pe card sau pe cec de calatorie. Restul se vireaza in contul agentiei de turism prin care se pleaca in vacanta.


Banca Româna de Dezvoltare – expres(so)… de vara


Creditul de vara „Expresso“ de la BRD este atractiv pentru ca prima rata se plateste abia dupa patru luni, ceea ce te ajuta sa nu ai batai de cap chiar si o lunga perioada dupa vacanta. Durata de rambursare a creditului este cuprinsa intre 27 si 51 de luni, perioada de gratie fiind de trei luni. Suma minima este de sase milioane de lei (600 RON), iar cea maxima de 70 de milioane de lei (7.000 RON), la o dobinda de baza de 16%, fixa pentru creditele in lei si variabila pentru cele in euro.


Alt tip de credit pentru vacanta atit in tara, cit si in strainatate acordat de BRD este asimilat celor pentru nevoi personale nominalizate. Banca finanteaza pina la 100% din valoarea proiectului de vacanta, in functie de veniturile si capacitatea de rambursare ale solicitantului. Acest credit se acorda prin prezentarea documentelor care sa ateste obiectul acestuia, iar suma maxima se stabileste in functie de mai multi parametri inclusi intr-un scoring, printre care venitul net salarial si vechimea in munca ale solicitantului. Dobinda este de 21% pentru creditele in lei si 10,9% pentru cele in euro. Imprumutul se acorda cu sau fara giranti, in functie de valoarea acestuia, fiind obligatorie polita de asigurare de viata. Banca face obligatoriu clientului un card care va fi alimentat cu suma imprumutata.


Credit fara giranti si fara asigurare de viata prin Unicredit


De la Unicredit se pot obtine pina la 5.000 de euro fara girant si fara asigurare de viata, cu o dobinda variabila de 9% pentru creditele in valuta si 14% pentru creditele in lei. Suma maxima care poate fi imprumutata prin aceasta banca pentru nevoi personale este de 20.000 de euro sau 70.000 RON. Venitul net lunar cumulat pe familie trebuie sa fie de minimum 250 de euro sau echivalentul in lei. Pina la 3.500 de euro, scopul creditului nu trebuie justificat, iar ce depaseste 5.000 de euro trebuie garantat prin ipoteca, fiind necesare si documente justificative. Creditele pentru vacanta, incluse in categoria celor pentru nevoi personale, pot atinge pragul maxim de 20.000 de euro, numai daca se pleaca printr-o agentie de turism. Pentru vacantele pe cont propriu se acorda maximum 3.500 de euro. Rambursarea creditului se face prin rate lunare egale.


Credit rapid prin Romexterra Bank


Banca Romexterra include creditul pentru vacanta in categoria creditelor de consum si poate fi acordat in lei sau valuta (EUR/USD). Imprumutul poate fi obtinut in 24 de ore de la prezentarea documentatiei. Banca nu impune o limita pentru imprumutul acordat. Volumul creditului se stabileste pe baza unui scoring si depinde mai ales de capacitatea de plata a clientului. Rata si dobinda de rambursat lunar nu trebuie sa depaseasca 30% din veniturile nete ale solicitantului si familiei acestuia. Un dezavantaj al creditului de la Romexterra este ca se solicita giranti si cesionarea veniturilor salariale (sau asimilate) ale solicitantului. Durata maxima de creditare este de 18 luni.


Prin Banc Post – 1.000 de dolari bani de buzunar


Pentru a lua un credit de vacanta de la Banc Post trebuie sa prezinti documente de transport sau cazare si factura reprezentind contravaloarea serviciilor de turism. Suma maxima care se poate impumuta este de 3.000 de dolari sau echivalentul in lei sau euro. Marimea creditului nu poate depasi cu mai mult de echivalentul a 1.000 de dolari contravaloarea documentelor de transport si/sau cazare. Acesta se acorda pe baza unui sistem de evaluare a riscului particularizat de banca pe fiecare client, numit scoring. Termenul de rambursare este de maximum 24 de luni. Dobinda la lei este de 26,5%, iar la valuta de 11%. Creditele se pot garanta cu asigurare pentru riscul de neplata sau cu veniturile girantilor (o treime din veniturile nete cumulate ale girantilor trebuie sa fie mai mare sau egala cu rata lunara de plata). Totodata, mai pot fi constituite garantii cu autoturisme (numai in completarea altor garantii), bunuri imobile sau depozite in lei si valuta constituite la Banc Post.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS