9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFratii Ceraceanu, pusi sub acuzare pentru trafic de carne vie

Fratii Ceraceanu, pusi sub acuzare pentru trafic de carne vie

Cei doi racolau oltence pentru a le duce „la produs“ in Italia, fiecare dintre frati avind propriul bordel la Bologna


Procurorii Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au reusit sa descilceasca itele unei complexe retele de trafic de persoane coordonate de fratii Mihai si Nicolae Ceraceanu, de 41 si, respectiv, 29 de ani, din Craiova. Zilele trecute, cei doi frati au fost trimisi in judecata de procurori, in stare de arest preventiv, pentru savirsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism, urmind sa dea acum socoteala in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj pentru faptele lor.


Bordelurile din Bologna


Dupa cum arata procurorii, fratii Ceraceanu au dus, in perioada 2002 – 2005, mai multe tinere in Italia pentru exploatare sexuala. 11 dintre fete – din Craiova (Dolj), Bals (Olt) si Balcesti (Vilcea) – au fost deja identificate si audiate, dar oamenii legii banuiesc ca este vorba de citeva zeci de femei care au fost obligate de cei doi sa practice prostitutia peste hotare. Racolarea fetelor sa facea in stilul arhicunoscut, dar care inca mai face victime printre româncele credule. Cei doi le promiteau fetelor locuri de munca in Italia, unde ar fi trebuit sa aiba grija de copii sau de batrini, ori sa fie angajate ca menajere sau barmanite. Le ajutau sa obtina actele necesare plecarii peste granita, le asigurau transportul, iar cind ajungeau la Bologna, le explicau fetelor ca, de fapt, fusesera aduse in Italia pentru altceva.


Fetele le-au povestit anchetatorilor ca erau batute crunt si amenintate cu pistolul pentru a fi „convinse“ sa se prostitueze. Erau apoi scoase „la produs“ intr-o parcare din Bologna, cunoscuta de toti italienii dornici de aventuri sexuale. Fratii Ceraceanu le-ar fi impus chiar si o „norma“ intre 400 si 500 de euro pe noapte, iar daca fetele nu reuseau sa faca acesti bani erau snopite in bataie.


Casa de vacanta la Rinca din banii prostituatelor


Fratii Ceraceanu – sustin procurorii DIICOT – nu erau niste simpli „pesti“ care trebuia sa le plateasca altora „taxe“ pentru a-si scoate fetele la strada, ci capatasera un statut mai inalt in „bransa“. Inchiriasera doua imobile – vile cu sapte-opt camere – intr-o zona suburbana a orasului Bologna, unde fetele erau cazate cit mai aproape de „locul de munca“. Mezinul, Nicolae, se dovedise ceva mai descurcaret, avind o casa aproape de doua ori mai mare decit fratele lui. In tara, Nicolae Ceraceanu s-a gindit sa-si investeasca banii in domeniul imobiliar, demarind constructiile la o impunatoare casa de vacanta la Rinca.


Mihai Ceraceanu a intrat in atentia autoritatilor italiene la inceputul acestui an, ba chiar a fost arestat la domiciliu pentru detinere de arme. Asa cum a aratat si presa italiana la acea data, politistii i-au gasit la perchezitie doua pistoale: un revolver de productie americana, de calibrul 38, precum si un pistol Beretta 98, de calibrul 9 mm.


Ajunsi in România, cei doi frati Ceraceanu au fost retinuti de politistii de la Crima Organizata, in baza unei ordonante semnate de procurorii DIICOT, apoi arestati preventiv de judecatori. Zilele trecute, Mihai si Nicolae Ceraceanu au fost trimisi in judecata de procurori pentru savirsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism, cei doi frati riscind pentru aceste acuzatii pina la 12 ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU