25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPosibila crima la Diosti

Posibila crima la Diosti

Lautarul Nutu Bira, din comuna doljeana Diosti, a fost gasit mort, simbata dimineata, in locuinta sa. Politistii si procurorii au demarat o ancheta pentru a stabili daca este vorba de crima sau de moarte naturala.


Nutu Bira, de 60 de ani, locuia singur in casa din Diosti, mostenita de la mama sa. Simbata dimineata, in jurul orei 9.00, Lucica Ilie, vecina celui decedat, a intrat in curtea acestuia cautind o gaina. „Mirosea foarte tare a hoit de vreo trei zile si am crezut ca gaina pe care o pierdusem este moarta pe undeva prin curtea vecinului. Am intrat sa o caut, dar m-am gindit sa strig si la vecin. M-am uitat pe geam si l-am vazut in pat, plin de singe“, marturiseste femeia. „Am intrat in casa si l-am gasit pe pat, intr-o balta de singe. Se vedea ca era mort de citeva zile pentru ca incepuse sa se descompuna si aparusera viermi. Linga pat am vazut barda pe care o folosea prin curte“, a spus Ion Bira, fratele lui Nutu.


Sora celui decedat, Luba Deaconu, sustine ca nu si-a mai vazut fratele de luni, 18 iulie.


Moarte suspecta


Toti membrii familiei cred ca de moartea fratelui lor este raspunzator un barbat cu care acesta cinta prin Craiova in ultima vreme.


„Fratele meu era saxofonist, avea atestat si cinta si pe strada, in Craiova, ca sa faca si el un ban. Acum doua saptamini a venit acasa cu un barbat, pe care nu stiu cum il cheama si despre care a zis ca este prietenul lui. Acesta cinta la chitara si se imprietenisera la Craiova“, povesteste plingind femeia.


„Fratele meu strinsese citeva milioane de lei sa-si ia o masina, iar barbatul cu care a venit a zis ca este din Pitesti si stie el de unde sa cumpere o masina mai ieftina. Au plecat spre Pitesti cu masina barbatului. Pe drum, dupa ce au oprit la un Peco, acesta a zis ca nu-i mai porneste masina si l-a rugat pe Nutu sa coboare si sa-l impinga. Fratele meu a coborit, iar ala dus a fost cu banii, instrumentele si actele lui“, a completat Luba Deaconu. Nutu Bira a depus plingere la politie, in urma careia barbatul a fost dat in urmarire.


„Noi credem ca hotul ala are legatura cu moartea lui Nutu“, afirma femeia. Rudele celui mort s-au imprumutat 100 de euro pentru inmormintare, bani pe care ii vor inapoia dupa ce vor vinde la fier vechi masina si motocicleta uzate ale decedatului.


O echipa de ofiteri ai Politiei Judiciare doljene, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, a inceput cercetarile in acest caz. Oamenii legii au adunat probe de la fata locului, insa cauza mortii urmeaza sa fie stabilita abia dupa autopsierea cadavrului, cind se va sti daca a fost vorba de moarte naturala sau de o crima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS