6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBanda de hoti anihilata de procurori - pusa in libertate de judecatori

Banda de hoti anihilata de procurori – pusa in libertate de judecatori

• Cu toate ca membrii bandei, formate din hoti de telefoane mobile si spargatori de masini, au speriat municipiul Tirgu Jiu prin modul in care operau, judecatoarea Alina Mercut de la Judecatoria Tirgu Jiu a hotarit anchetarea celor acuzati in stare de libertate • Ultima data, hotii au reusit sa fure peste 40 de telefoane mobile


Procurorii si politistii din Tirgu Jiu au reusit sa anihileze o banda de hoti de telefoane mobile si spargatori de masini. Ultima spargere a unui magazin a avut loc in urma cu doar citeva zile si s-a soldat cu o „prada“ de peste 40 de telefoane mobile. Tinerii actionau in grup si erau foarte bine organizati, jafurile derulindu-se cu mare rapiditate. Acest lucru le-a si dat batai de cap anchetatorilor, pina sa ii prinda pe spargatori. Din banda fac parte: Robert Cristian Gelu Popescu, Catalin Gradineanu, Vasile Elvis Cimpeanu si Sarga Csaba, toti din Tirgu Jiu. Alaturi de acestia mai fura si un minor, care nu poate fi acuzat din cauza virstei si urmeaza sa fie dat spre ingrijire unei institutii de specialitate. Unul dintre primele jafuri s-a produs anul trecut, in septembrie, la SC INTERCOM din Tirgu Jiu. De aici au fost sustrase mai multe aparate de fotocopiat si incarcatoare de telefoane. Valoarea bunurilor se ridica la peste 30.000.000 de lei. Pe 11 iulie, anul acesta, banda de hoti a spart un autoturism care se afla parcat in fata fostului Club FTE. Din masina a disparut suma de 1,2 milioane de lei si doua telefoane mobile.


Din nou in fata judecatorului…


Saptamina trecuta, tinerii, cu virste pina in 30 de ani, au patruns, prin efractie, in spatiul apartinind SC SIM TEL SRL din municipiu, de unde au furat peste 40 de telefoane mobile lasate de clienti la reparat, precum si un laptop. Prejudiciul se ridica la 130.000.000 de lei. S-a mai stabilit ca alte trei masini au fost sparte de banda hotilor de telefoane. Cu toate ca au fost prezentati Judecatoriei Tirgu Jiu cu propunerea de arestare preventiva, judecatorii au hotarit ca cei patru pot fi anchetati in stare de libertate. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca nu este pentru prima data cind judecatorii ii lasa liberi pe acuzati, desi la dosar exista probe suficiente in vederea emiterii mandatelor de arestare preventiva.


„Este o munca depusa de politie si de procurori, iar judecatorii ii lasa liberi. Judecatoarea Alina Mercut a stabilit ca nu se impune arestarea. Interesant este ca atunci cind sint magistrati «calcati» de hoti, unitatea de masura cu care se judeca este alta. In acest caz avem un prejudiciu de peste 200.000.000 de lei. Ei pot sa opereze in continuare. Am descoperit si au recunoscut ca au spart si magazinele SC GANEDO, APRILIA, precum, si autoturismul cetateanului Tudor Vilceanu, masina pe care au si distrus-o partial. Sint suspectati si de comiterea altor fapte. Il vom prezenta din nou pe Cristian Robert Popescu la judecator, pentru un mandat de arestare. Noi incercam“, a afirmat prim-procurorul Gheorghe Mota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS