13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImagini cu operele lui Brâncusi din Tirgu Jiu, transmise live pe internet

Imagini cu operele lui Brâncusi din Tirgu Jiu, transmise live pe internet

Coloana fara Sfârsit, Poarta Sarutului si Masa Tacerii, renumitele lucrari de arta din Tirgu Jiu ale lui Constantin Brâncusi, vor putea fi vazute live, de oriunde din lume, prin intermediul internetului. Proiectul „Brâncusi – on line“ a fost conceput de Centrul de Arta si Cultura „Constantin Brâncusi“ si va fi pus in functiune pe 1 august. Trei camere video, care au fost montate in copacii din jurul operelor, vor transmite nonstop imagini cu cele trei renumite lucrari de arta. Potrivit realizatorilor proiectului, in prima etapa vor fi activate doar doua camere, care vor transmite imagini de la Masa Tacerii si Poarta Sarutului, urmind ca ulterior sa fie montata si cea de- a treia camera, care va oferi imagini de la Coloana fara Sfirsit. Ultima etapa a acestui proiect prevede montarea, pe digul Jiului, a unei camere video, care va transmite imagini cu tot ansamblul sculptural de la Tirgu Jiu.


Costul proiectului a fost de numai 2100 de euro


Imaginile cu operele lui Brâncusi si zona din jurul acestora vor putea vazute pe site-ul www.constantinbrancusi.ro. Corina Suta, unul din realizatorii acestui proiect, a spus ca toate cheltuielile pentru punerea in practica a acestei idei au fost minime, costurile totale fiind de 2.100 de euro. Aceasta a precizat ca Ministerul Culturii si Cultelor si-a dat avizul pentru acest proiect si pentru amplasarea camerelor. Corina Suta a adaugat ca pe site se vor gasi materiale despre Brâncusi in toate limbile de circulatie internationala si principalele evenimente culturale.


Sorin Buliga, directorul Centrului de Arta si Cultura „Constantin Brâncusi“, a spus ca obiectivul acestui proiect este de a mediatiza operele lui Brâncusi in toata lumea: „Este un Brâncusi viu. Este o opera vie, care, transmisa in direct, este mai bine perceputa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU