13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoratiu Buzatu, singur impotriva PNL Dolj

Horatiu Buzatu, singur impotriva PNL Dolj

• Presedintele PNL Dolj risca mergind pe mina revenirii lui Theodor Stolojan in fruntea guvernului si a partidului, in timp ce restul conducerii filialei ramine fidela lui Calin Popescu Tariceanu si actualului guvern • Infruntarea dintre cele doua tabere din filiala s-a lasat cu scintei joi-seara


Presa din ultimele doua zile a abundat in speculatii privind o posibila rebeliune in PNL impotriva presedintelui Calin Popescu Tariceanu, dupa ce acesta a renuntat sa isi dea demisia din functia de premier, punind in joc credibilitatea partidului. Potrivit scenariilor, un grup de lideri de la virful partidului ar vrea sa-i retraga sprijinul ca prim-ministru, altii ar cere schimbarea sa din fruntea PNL prin convocarea unui Congres National Extraordinar. Convocarea congresului, care ar putea duce la debarcarea lui Tariceanu din fruntea partidului, ar putea fi facuta atit de Biroul Permanent Central (BPC), cit si la cererea a mai mult de jumatate dintre filialele locale. De asemenea, presa a publicat joi un sondaj de opinie realizat de CURS, conform caruia liberalul Theodor Stolojan, actual consilier prezidential, intruneste cele mai multe voturi (57%) in topul increderii populatiei ca posibil prim-ministru, fata de numai 20% cit ar avea Tariceanu.


Pe de alta parte, conform unui alt sondaj realizat de GSS la solicitarea PSD, in fruntea partidului ar fi vazut in continuare Tariceanu (39%), urmat de Mona Musca (20%). Posibila revenire a lui Stolojan in fruntea PNL sau chiar la guvern, in locul lui Tariceanu, provoaca animozitati in filialele din teritoriu.


La PNL Dolj, Buzatu, singur impotriva tuturor


Presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu, nu-l contesta pe Tariceanu ca presedinte al partidului, dar recunoaste ca varianta inlocuirii sale din functia de premier cu Theodor Stolojan ar fi o solutie posibila. Deputatul Horatiu Buzatu a precizat: „Atit timp cit in interiorul PNL avem o persoana cu o asemenea credibilitate, trebuie sa o luam in calcul. 57% in sondaj este un element important“. „Consider ca un congres extraordinar nu s-ar impune, pentru ca ar amplifica tensiunile existente in partid. Se poate negocia o alta solutie“, a completat deputatul doljean, precizind ca o „ipoteza de lucru“ privind negocierea ar fi pastrarea lui Tariceanu in functia de presedinte al PNL in schimbul renuntarii acestuia la functia de premier in favoarea lui Stolojan. De altfel, Buzatu face parte dintre cei care au aderat la propunerea liberalului Valeriu Stoica de a-l aduce pe Stolojan premier.


Majoritatea conducerii PNL Dolj merge pe mina lui Tariceanu


Cealalta factiune din PNL Dolj nu este de acord cu Buzatu. Joi-seara, intre cele doua grupari ale filialei peneliste a avut loc o altercatie pe aceasta tema, atunci cind Horatiu Buzatu a incercat sa-si convinga colegii de partid ca cel mai nimerit in functia de premier este Theodor Stolojan si nu Calin Popescu Tariceanu. Dupa ce au schimbat citeva „imbrinceli colegiale“, a doua zi reprezentantii ambelor tabere au spus ca nu s-a intimplat nimic deosebit si ca nimeni nu a incasat nici un pumn. Totusi, gruparea anti-Buzatu spune ca acesta vorbeste in nume personal si nu in numele PNL Dolj, majoritatea membrilor din conducerea filialei fiind de partea lui Tariceanu si a actualului guvern. „In afara de asta, nu avem nimic de declarat. Horatiu Buzatu vorbeste doar in numele lui, nu si in cel al organizatiei PNL Dolj!“, a declarat Mario Oprea, presedinte interimar PNL Dolj.


Aseara, Buzatu se afla la sedinta pe care presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a convocat-o cu presedintii de filiale, pentru a vedea daca mai are sau nu sprijin politic. In numele cui a vorbit Buzatu, ramine de vazut, acesta precizind la plecare ca isi va spune opinia in fata presedinteluipartidului.


Mihai Voicu: „Nu e o tragedie ca Buzatu nu va mai fi presedinte“


Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la sediul PNL Dolj, deputatul Mihai Voicu (foto) a declarat ca Horatiu Buzatu are zilele numarate la conducerea filialei, acesta nemaifiind sustinut de restul colegilor.


„In acest moment, pot sa spun, din informatiile pe care le am, ca exista o majoritate consistenta in cadrul Biroului Permanent Judetean (BPJ) al PNL Dolj, care doreste unitatea si stabilitatea partidului atit la nivel central, cit si la nivel de filiala. Din nefericire, domnul deputat Buzatu nu se incadreaza in aceasta majoritate consistenta. Nu mai este sustinut de filiala in acest moment si nici de Biroul Permanent Central (BPC) din care fac parte. BPC isi mentine decizia ca filiala sa fie condusa de un comitet interimar, propunere pe care o va inainta Delegatiei Permanente a partidului in prima sedinta“, a declarat Mihai Voicu. Potrivit propunerii BPC, PNL Dolj va fi condus pina la organizarea alegerilor de presedintele interimar Mario Oprea, plus alte sase persoane care completeaza biroul. In incheiere, Mihai Voicu a declarat: „Faptul ca domnul Buzatu nu va mai fi presedinte nu este o tragedie pentru nimeni. Nu credem ca mai are vreo sansa sa remedieze situatia din cadrul filialei“. De asemenea, deputatul doljean, secretar general al guvernului, a precizat ca „o implicare a lui Theodor Stolojan in PNL este oricind binevenita“, dar ca el personal merge pe mina actualei echipe, atit la guvern, cit si la partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU