9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociatia nr.11, sanctionata pentru ca nu s-a implicat in repararea acoperisului

Asociatia nr.11, sanctionata pentru ca nu s-a implicat in repararea acoperisului

Locatarii refuza sa contribuie la cheltuieli


Locatarii unui bloc din cartierul Craiovita Noua au declansat un scandal din cauza izolarii acoperisului. Desi in prezent cele mai multe blocuri se confrunta cu infiltratii, proprietarii apartamentelor de la etajele inferioare refuza de cele mai multe ori sa se implice. Sofica Scurtu s-a adresat redactiei noastre, sperind ca astfel va fi ajutata. Femeia locuieste in blocul 62 B1, la etajul patru, apartamentul 17. In urma cu citiva ani, dupa cum a declarat, a inceput sa ii ploua in casa. Desi de la inceput a cerut ajutorul vecinilor, s-a izbit de refuzul lor. In timp, apartamentul s-a degradat, femeia apelind la Asociatia de proprietari nr. 11, de care apartine, pentru a o ajuta sa stringa banii necesari. Negasind intelegere, femeia a precizat ca s-a adresat Primariei Craiova. Serviciul de Coordonare Asociatii de Proprietari Craiova, din cadrul primariei, a informat-o pe 13.06.2005 ca, in urma discutiilor cu reprezentantii asociatiei, s-a stabilit ca reparatiile vor fi facute. Asociatia urma sa poarte ulterior discutii cu proprietarii, pentru a se stabili modul de efectuare si decontare a cheltuielilor. Dupa aproximativ o luna, femeia a apelat din nou la primarie, deoarece decizia intirzia sa apara. Dupa o noua investigatie, asociatia a fost amendata cu cinci milioane de lei.


„Nu am avut intentia sa provoc paguba asociatiei, ci sa o determin sa ma sprijine in demersurile mele. Am discutat in numeroase rinduri cu vecinii mei care nu au fost de acord sa se implice pentru repararea plafonului. Sint bolnava, iar in casa este miros de mucegai. Stiu ca locatarii ceilalti nu vor sa contribuie pentru ca nu sint afectati. Dar daca este in comun stiu ca legal fiecare trebuie sa dea cite o suma diferentiata. Mi-au zis ca vin cu bani, sa repar doar unde ploua, ca lor nu le trebuie acoperis. Am fost la mai multe firme sa ma interesez cit costa, dar cind au auzit suprafata la care ar trebui sa munceasca m-au refuzat toate“, a continuat Sofica Scurtu.


Reprezentantii asociatiei nu cunosc prea bine situatia, sustinind ca locatara apartamentului nr. 17 a creat de mai multe ori probleme.


„Si-a reparat de mai multe ori acoperisul, insa niciodata nu a rezistat. In 2005 am avut mai multe intilniri cu restul proprietarilor, care, in urma insistentelor noastre, au fost de acord sa participe la repararea partii din acoperis care s-a distrus. Nu inteleg de ce se mai plinge!“, a precizat Maria Lacatusu, administratoarea Asociatiei de Proprietari nr.11, Craiovita Noua. Aceasta a decis sa o ajute pe femeie ca sa-si amenajeze acoperisul. In acest caz, asociatia va opta fie pentru actionarea in judecata a celor care refuza participarea, fie le va impune defalcat sumele cu care ar trebui sa contribuie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU