22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGruparea de Jandarmi Mobila Craiova, gata de interventie

Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova, gata de interventie

Conducerea Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova a sustinut ieri prima conferinta de presa, pentru a-si prezenta rezultatele activitatii din ultima perioada. Avind ca arie de acoperire opt judete – Dolj, Gorj, Mehedinti, Arges, Olt, Vilcea, Teleorman si Giurgiu – jandarmii din Gruparea Mobila craioveana constituie o structura specializata de interventie rapida pentru asigurarea si restabilirea ordinii si linistii publice. In cadrul acestei institutii functioneaza si un pluton antiterorist, gata oricind sa intervina in sprijinul garzilor de la instante, Parchete, institutii financiare sau obiective care au risc ridicat in caz de atac terorist.


Dupa cum a mentionat mr. Constantin Florea, adjunctul comandantului acestei unitati, membrii Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova s-au facut remarcati in ultima vreme la inundatiile din localitatile doljene Motoci si Mischii, unde au salvat viata a 21 de persoane si au evacuat peste 140 de oameni surprinsi de viitura in gospodariile personale. Aceiasi jandarmi au intervenit la Brebeni-Olt, unde au evacuat, cu ajutorul barcilor pneumatice, 23 de persoane izolate, refugiate in podurile si pe acoperisurile locuintelor aflate in pericol de prabusire. Si tot jandarmii de la Gruparea Mobila i-au salvat viata subprefectului de Dolj, Ion Groza, dupa ce TAB-ul in care se afla s-a rasturnat si a ramas sub apa, la inundatiile de la Motoci.


Jandarmii din Gruparea Mobila craioveana au la activ si alte reusite, mai ales in ceea ce priveste prinderea unor infractori. Spre exemplu, au reusit sa stopeze furturile de lucerna de la… Penitenciarul Pelendava din Craiova. Cea mai recenta actiune a lor a fost o razie efectuata duminica seara intr-o discoteca din Podari, unde au prins patru tineri care venisera sa se distreze purtind la briu sabii sau cutite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS