15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSinistratii din Dolj, la mila partidelor politice

Sinistratii din Dolj, la mila partidelor politice

PNL-PD, PRM si PSD au oferit doljenilor afectati de inundatii bani, mincare si materiale de constructii


Reprezentantii partidelor politice s-au intrecut simbata sa ofere ajutoare pentru sinistratii inundatiilor din Dolj. Vineri, conducerea Aliantei D.A. PNL-PD Dolj a impartit familiilor sinistrate din Mischii 600 de pachete cu zahar, ulei, orez, faina, salam, piine, 4.000 de litri de apa minerala si 40 de tone de griu, in valoare totala de 250 de milioane de lei. Si PRM, la initiativa deputatilor Oana Vasilescu si Tudor Matusa, a desfasurat o actiune asemanatoare la Motoci, Munteni, Mischii, Mlecanesti si Urechesti, distribuind 300 de pachete cu alimente de stricta necesitate si apa minerala. Simbata, presedintele PNL Dolj, deputatul Horatiu Buzatu, insotit de o delegatie din conducerea filialei, a facut donatii in bani la corturile instalate in acest scop la Bailesti, Calafat si Giurgita.


La campanie s-au mobilizat si alti doljeni, care au venit sa doneze produse agricole, haine si chiar obiecte de mobilier. Duminica, actiunea a continuat in satele Mlecanesti si Motoci din comuna Mischii, unde s-au distribuit pachete cu conserve, biscuiti, margarina, apa minerala etc. Colectarea de bani, produse alimentare sau obiecte de imbracaminte va continua, urmind ca banii sa fie depusi in contul deschis de guvern, iar celelalte produse sa fie donate Prefecturii Dolj.


Donatii se pot face la corturile puse la dispozitie de PNL in judet, la Bailesti (monumentul Eroilor, intersectia str. Victoriei cu str. lt. Becherescu), Calafat (zona Pietei Centrale a orasului, pe bv. Tudor Vladimirescu), Filiasi (in fata Caminului Cultural, vizavi de primarie), Bechet (in fata primariei, str. A. I. Cuza), Giurgita (in fata primariei, pe drumul national).


Geoana a participat la actiunea umanitara


Si PSD a facut simbata donatii pentru sinistrati. Presedintele Mircea Geoana a fost in comunele unde au avut loc cele mai mari inundatii, participind la impartirea ajutoarelor. Astfel, s-au distribuit cinci tone de conserve de legume, o tona de rosii, 1.000 de litri de apa minerala, 600 de litri de suc, 38 de tone de griu si 100 de saci cu ciment pentru reparatiile la biserica inundata de la Ungureni. De asemenea, s-au oferit 50 de milioane de lei Scolii din Motoci, care a avut de suferit de pe urma inundatiilor. Din pacate, asocierea unui gest umanitar cu nevoia de imagine in plan politic a dat din nou nastere la frictiuni. La Mischii, comuna de bastina a presedintelui PSD, Mircea Geoana, era cit pe ce sa se ajunga la o altercatie cu viceprimarul PD din comuna, Popa Gheorghe, care le dadea „indicatii“ membrilor PSD cum sa imparta griul la lume. In cele din urma, conflictul a fost aplanat…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS